Μ. Σφακιανάκης: Ναι στα διαδικτυακά παιχνίδια αλλά με όρια!

  31 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Μ. Σφακιανάκης: Ναι στα διαδικτυακά παιχνίδια αλλά με όρια!

Καμπανάκι κινδύνου για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο- Οι παιδόφιλοι βρίσκουν τα θύματά τους από τσατ διαδικτυακών παιχνιδιών

Τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα παιδιά και τους νέους ο εθισμός σε διαδικτυακά παιχνίδια, τόνισε ο ειδικός ερευνητής ηλεκτρονικών εγκλημάτων υποστράτηγος εν αποστρατεία Μανόλης Σφακιανάκης, στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας που οργάνωσε απόψε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητρόπολης Χανίων.

Επεσήμανε ότι οι παιδόφιλοι προσεγγίζουν τα θύματα τους μέσα από τα τσατ διαδικτυακών παιχνιδιών και τόνισε την ανάγκη ένταξης μαθήματος εκμάθησης διαδικτύου στο σχολικό πρόγραμμα.

«Την πρώτη και την τελευταία ευθύνη έχουν οι γονείς. Θα πρέπει να βάζουν το παιδί μέσα σε όρους και όρια. Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες μέσα στο σπίτι. Είναι αδιανόητο να ζούμε σε ένα σπίτι όλοι μαζί και να είμαστε ξένοι. Κάθε μέρα διαχειρίζομαι μέσα από το Ινστιτούτο δεκάδες υποθέσεις για συμβουλευτική. Ένα θα σας πω. Ότι αλλού είναι οι γονείς και αλλού τα παιδιά. Άρα αν σε ένα σπίτι μέσα υπάρχει σχεδιασμός από την οικογένεια δεν υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που θα βάλουν κανόνες», υπογράμμισε ο κ. Σφακιανάκης.

Σχολιάζοντας παιχνίδια όπως το forth Night ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι «το τυράκι αυτών των παιχνιδιών είναι ότι σε βάζουν μέσα σιγά σιγά και σε εθίζουν. Δε λέμε να μην παίξουν. Αλλά να παίξουν το πολύ μία ώρα την ημέρα. Πάνω από μία ώρα χάνεις τη μπάλα. Πεθαίνεις. Εκατοντάδες παιδιά στον κόσμο έχουν πεθάνει εξ αιτίας του διαδικτύου. Εμείς λέμε να παίξουν αλλά με όριο και να μη μιλούν τα παιδιά στα τσατ του παιχνιδιού. Γιατί μέσα από εκεί έρχονται οι παιδόφιλοι και οι κακοποιοί».

 

  31 March, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα