Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

Υλικά
Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινοµυζήθρα
500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα/ες ζάχαρη
250 γρ. ξινομυζήθρα
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.
Δείτε επίσης
- Αρτηριακή πίεση: 9 νόστιμοι τρόποι να τη ρυθμίσετε
- Τα πανηγυριώτικα: 23 συνταγές που μας αρέσουν από τα πανηγύρια του Αυγούστου
- «Πρωταθλητής ισχυρών μελτεμιών ο φετινός Αύγουστος -Έρχεται θερμή εισβολή πριν φύγει ο μήνας»
- Ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους: Ποιες αλλαγές έρχονται με τη νέα ΚΥΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέο μπαράζ πληρωμών από τον Οργανισμό-Πότε θα γίνει και ποιους θα αφορά