Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Υλικά
Για τα μακαρόνια
1 συσκ. μακαρόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια
1 ντομάτα (τριμμένη)
2 συσκ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ελιές (φιλέτο)
1 συσκ. τόνος σε νερό
2 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. κάπαρη (ψιλή)
Λίγο αγουρέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3′.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα.
Αφήνουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8′.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό.
Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Τέλος, πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με αγουρέλαιο.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης
- Παγκόσμιο χρυσό (ξανά) στα 100μ. Τ11 για τον Γκαβέλα!
- «Προλαμβάνω»:νέα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων για παχυσαρκία ενηλίκων και νεφρική δυσλειτουργία
- Ο παράγοντας που επιταχύνει την γήρανση του μυαλού – Μπορούμε να τον διορθώσουμε
- ΤΑΕ Μεσαράς - Πάνω από 1.000 δενδρύλλια χασίς στον Αφραθιά, μια σύλληψη
- Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 στο Φουρνοφάραγγο