«Μαμά πεθαίνω,δεν μπορώ να αναπνεύσω»

  25 October, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
«Μαμά πεθαίνω,δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα μίας 26χρονης από το Βιετνάμ που έστειλε μία σειρά από ψυχοφθόρα μηνύματα στη μητέρα της λέγοντας ότι την αγαπάει κι ότι πεθαίνει επειδή δεν μπορεί ν’ αναπνεύσει.

«Μαμά συγγνώμη. Το ταξίδι μου στο εξωτερικό δεν είχε επιτυχία. Μαμά δ’ αγαπώ πάρα πολύ. Πεθαίνω γιατί δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω».

Αυτό φέρεται να ήταν το τελευταίο μήνυμα τις 26χρονης Pham Thi Tra My, από το Βιετνάμ που εικάζεται ότι ήταν ανάμεσα στα θύματα του Έσεξ.

Το μήνυμα στάλθηκε στις 22:28 το βράδυ της Τρίτης, περίπου δύο ώρες πριν το φορτηγό φτάσει στην Αγγλία μέσω Βελγίου.

Η οικογένεια μίας 26χρονης ισχυρίζεται ότι η κόρη τους πλήρωσε 30.000 λίρες σε λαθρέμπορους για να την μεταφέρουν στη Βρετανία μέσω Κίνας σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

Ο αδερφός της 26χρονης είπε στο BBC ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους γιατί οι λαθρέμποροι δεν της επέτρεπαν να δέχεται κλήσεις.

Όπως προσέθεσε η νεαρή κοπέλα είχε ταξιδέψει ξανά με αεροπλάνο από το Βιετνάμ στην Κίνα και από εκεί πήγε στη Γαλλία, απ’ όπου και προσπάθησε να εισέλθει στη Βρετανία, αλλά τελικά πιάστηκε και επέστρεψε πίσω στις 19 Οκτωβρίου.

Η Tra My πιστεύεται ότι είναι ανάμεσα στα 39 θύματα, τους 31 άνδρες και τις οκτώ γυναίκες του «μεταλλικού φέρετρου», κοντέινερ του φορτηγού στο Έσεξ . Επίσης ακόμα δύο οικογένειες Βιετναμέζων ενός 26χρονου και μίας 19χρονης, έχουν επικοινωνήσει με το BBC, εκφράζοντας φόβους ότι είναι ανάμεσα στα θύματα.

Προς το παρόν όμως δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση και ταυτοποίηση.

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας 38χρονης γυναίκας και ενός συνομηλίκου της με την κατηγορία της συνωμοσίας για διακίνηση ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

«Προχωρήσαμε στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης στο Τσέσιρ στο πλαίσιο της έρευνας για τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε ρυμουλκούμενο φορτηγού στο Γκρέις. Ένας 38χρονος άνδρας και μια 38χρονη γυναίκα από το Γουόριγκτον συνελήφθησαν», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Εσσεξ.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, από το Γουόρινγκτον, την Τζοάνα Μάχερ και τον σύζυγό της, Τόμας.

Οι δυο τους είχαν δηλώσει χθες στη βρετανική εφημερίδα ότι είχαν πουλήσει την καμπίνα του φορτηγού πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία, αλλά η αστυνομία έκανε έφοδο στο αξίας 400.000 λιρών σπίτι τους και τους συνέλαβε.

 

  25 October, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα