Μαρία Αγγελικούση: Τι σχέση έχει με την Κρήτη η πιο πλούσια Ελληνίδα

https://www.daynight.gr/  06 April, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Μαρία Αγγελικούση: Τι σχέση έχει με την Κρήτη η πιο πλούσια Ελληνίδα

Στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που καταρτίζει το περιοδικό Forbes για το 2023 βρίσκονται έξι Έλληνες με πρώτη στη λίστα του Forbes να «φιγουράρει» η νεοεισερχόμενη, Μαρία Αγγελικούση, με την επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, να έχει περιουσία 5,6 δισ. δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων ακολουθεί ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων. Στην τρίτη ελληνική εκπροσώπηση είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

Τέταρτος στη λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες έρχεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένεια του με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων.

Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Μαριάννας Λάτση, με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων, ενώ στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων.

Αρκεί να σημειωθεί ότι η συνολική περιουσία των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων που βρέθηκαν στους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως φτάνει τα 16,6 δισ. Δολάρια, σύμφωνα με το newsmoney.gr. Ακόμη, η Μαρία Αγγελικούση και η Μαριάννα Λάτση μπαίνουν για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με την 1η θέση του top-25 των πλουσιότερων του κόσμου αυτήν τη φορά σημειώθηκε ανατροπή, καθώς ο Μπερνάρντ Αρνό, ο Γάλλος επικεφαλής της LVMH, «αυγάτισε» την περιουσία του κατά 53 δισ. δολάρια και αναρριχήθηκε στην κορυφή της λίστας.

Παρότι τα νούμερα προκαλούν… ζαλάδα, τα 2/3 του top-25 είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Κανείς, μάλιστα, δεν έχασε περισσότερα από τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είδε τη μετοχή της Amazon να υποχωρεί κατά 38%, χάνοντας 57 δισ. δολάρια.

Ποια είναι η Μαρία Αγγελικούση και τι σχέση έχει η οικογένειά της με την Κρήτη

Η Μαρία Αγγελικούση είναι η πέμπτης γενιάς καραβοκύριασσα και εγγονή του Αντώνη Αγγελικούση, ο οποίος στην Κατοχή συμμετείχε στην απαγωγή του Γερμανού Στρατηγού Κράϊπε στην Κρήτη και θεωρείται ο ιδρυτής της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης. Η ίδια φέρει το όνομα της γιαγιάς της Μαρίας Παπαλιού, ενώ ο πατέρας της Γιάννης Αγγελικούσης διατηρούσε τον τίτλο του μεγαλύτερου Έλληνα εφοπλιστή, για δύο δεκαετίες μέχρι στο θάνατό του.

 

https://www.daynight.gr/  06 April, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα