Μαρισύνη Στρατάκη: Από το σεισμό του Αρκαλοχωρίου, στο χρυσό μετάλλιο

https://www.cretalive.gr/  25 July, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Μαρισύνη Στρατάκη: Από το σεισμό του Αρκαλοχωρίου, στο χρυσό μετάλλιο

Η Μαρισύνη μόλις στα 13 της χρόνια, είναι εδώ για να αποδείξει πως ο επιμένων νικά

Ο επιμένων νικά τελικά. Η Μαρισύνη Στρατάκη,  μόλις 13 χρονών, από το πληγωμένο Αρκαλοχώρι αποδεικνύει πως όπως και να στα φέρει η ζωή αν έχεις υπομονή και αγάπη σε αυτό που κάνεις δε θα σε σταματήσει τίποτα. Μιλώντας στο Cretalive, περιγράφει τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη αλλά στέλνει και το δικό της μήνυμα επιμονής και αγάπης για τον αθλητισμό.

Στις 27 του Σεπτέμβρη το 2021, την ημέρα του σεισμού στο Αρκαλοχώρι, βρισκόταν στο σχολείο. Για τις επόμενες μέρες θα κοιμόταν κάθε βράδυ στο αυτοκίνητο, θα διάβαζε, θα ζούσε μαζί με τους γονείς και τη μικρή της αδερφή μέσα σε αυτό... Καθημερινά από τις 5.30 το πρωί ετοιμαζόταν κι έπαιρνε τον δρόμο για το Ηράκλειο για τα καθιερωμένα μαθήματα κολύμβησης στον κολυμβητικό σύλλογο Α.Ο. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που παρακολουθεί εδώ και 8 χρόνια, κι έπειτα να επιστρέψει στο Αρκαλοχώρι προκειμένου να μη χάσει το μάθημά της στο σχολείο! 

"Στον σεισμό περάσαμε δύσκολα καθώς ήμασταν αναγκασμένοι να μείνουμε για μέρες στο αυτοκίνητο. Η στήριξη που είχα από την ομάδα μου ήταν πολλή σημαντική. Όλοι στάθηκαν δίπλα σε εμένα και την οικογένειά μου. Κάθε μέρα ανυπομονούσα να πάω στην πισίνα, να βουτήξω στο νερό  και να ξεχάσω έστω για λίγο τη δυστυχία και την αναστάτωση που επικρατούσε στο χωριό μου."

"Όπως καταλαβαίνετε η κούραση και το οικονομικό κόστος από τις συνεχείς μετακινήσεις είναι μεγάλο, αλλά έχω συναγωνιστές τους γονείς μου και τον παππού μου , που ό,τι χρειαστώ τους έχω στο πλάι μου" λέει η ίδια. Και συνεχίζει: "αγαπώ την κολύμβηση και ζω για το νερό. Έχω σκεφτεί πολλές φορές τι θέλω να κάνω στο μέλλον και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κολυμπάω! Ονειρεύομαι να συμμετέχω σε αγώνες πανευρωπαϊκούς, παγκόσμιους, και γιατί όχι, στους Ολυμπιακούς".

Η Μαρισύνη έχει καταφέρει και έχει συγκεντρώσει μόλις στα 13 χρόνια της, 10 μετάλλια σε Πανελλήνιους αγώνες. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα πρόσθεσε άλλα 3 μετάλλια στη συλλογή της, ένα χρυσό στα 200 μέτρα μικτής - ατομικής κολύμβησης, και 2 ασημένια, το ένα στα 1500μ ελεύθερο κολύμπι και το άλλο στα 400 μέτρα μικτής-ατομικής από τη συμμετοχή της στο Θερινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Επιπλέον, έχει καταφέρει να "πιάσει" το όριο για την προεθνική στα 1500 μέτρα ελεύθερου!

"Ο αθλητισμός με έχει βοηθήσει πολύ στη ζωή μου καθώς έχω μάθει να λειτουργώ πάντα βάσει προγράμματος, και με έχει βοηθήσει να ανεξαρτητοποιηθώ από μικρή ηλικία που έφευγα για τις αθλητικές αποστολές με την ομάδα μου".

Ο αθλητισμός όμως δεν φαίνεται να της έχει αποσπάσει την προσοχή από τα μαθήματα του σχολείου, όπου κι ολοκλήρωσε την Α Γυμνασίου με 19 14/15, δηλαδή άριστα! Όπως είναι αναμενόμενο η Μαρισύνη τιμήθηκε με Αριστείο από την Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου-Καστελλίου Βιάννου!

"Εύχομαι κάποια στιγμή τα όνειρά μου αλλά κι εκείνα των άλλων παιδιών που αγωνίζονται καθημερινά για το ακατόρθωτο να γίνουν πραγματικότητα. Πέραν από τη στήριξη των δικών μας ανθρώπων, χρειαζόμαστε και τη στήριξη εκείνων που μπορούν, καθώς τα κόστη στα ατομικά αθλήματα είναι τεράστια. Είμαι σίγουρη πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι ευαίσθητοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Είμαι ευγνώμον στους γονείς μου και τους προπονητές μου, την κα Ηλιάνα Σιαφάκα και τον κ. Νίκο Ακουμιανάκη, που πιστεύουν σε εμένα και με στηρίζουν με κάθε τρόπο".

 

https://www.cretalive.gr/  25 July, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ