Μαρουσάκης: Η αφρικανική σκόνη έρχεται και φέρνει 39άρια - Πότε θα καθαρίσει ο ουρανός

https://www.reader.gr/  16 May, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μαρουσάκης: Η αφρικανική σκόνη έρχεται και φέρνει 39άρια - Πότε θα καθαρίσει ο ουρανός

Συνεχίζεται το σκηνικό της αστάθειας του καιρού ωστόσο αυτό που έρχεται το επόμενο διάστημα είναι η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης από την Αφρική και η άνοδος της θερμοκρασίας ειδικά από το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα (16/0%) η μέρα χαρακτηρίζεται από την αστάθειά της, την άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και τις τοπικές λασποβροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ στην Κρήτη ο καταβάτης βοριάς αναμένεται να ανεβάσει και άλλο τον υδράργυρο όπου δεν αποκλείεται να δούμε θερμοκρασίας ακόμα και 39 βαθμούς Κελσίου.

Για την αφρικανική σκόνη, ο μετεωρολόγος τόνισε ότι δεν θα δούμε την ένταση του φαινομένου με τον πορτοκαλί και κίτρινο ουρανό όπως την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι η διάρκεια του φαινομένου καθώς ξεκινάει από σήμερα και φαίνεται ότι θα διαρκέσει έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα κυρίως.

Μπορεί προς τη βόρεια Κρήτη να δούμε μέχρι και 39 βαθμούς την ίδια στιγμή που προς τα βόρεια και δυτικά της χώρας δεν θα ξεπερνάμε τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

https://www.reader.gr/  16 May, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα