Μάσκες και αντισηπτικά με το… σταγονόμετρο!

cretapost.gr  14 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΥΓΕΙΑ
Μάσκες και αντισηπτικά με το… σταγονόμετρο!

Με το… σταγονόμετρο φτάνουν στα φαρμακεία του Ηρακλείου οι μάσκες και τα αντισηπτικά.

Το αποτέλεσμα είναι οι εκατοντάδες πολίτες που πηγαίνουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν αυτά τα προϊόντα να φεύγουν συνήθως με άδεια χέρια.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν μάσκες και αντισηπτικά. Δεν υπάρχουν στις ποσότητες που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης ο οποίος παράλληλα τονίζει πως η έλλειψη αυτή δεν είναι τοπικό φαινόμενο.

«Η έλλειψη αυτών των προϊόντων δεν είναι τοπικό, ούτε ελληνικό φαινόμενο. Η έλλειψη είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό, δεν υπάρχει διάθεση τέτοιων προϊόντων. Υπάρχει παγκόσμια ζήτηση γι’ αυτά τα προϊόντα και τα εργοστάσια που τα παράγουν δεν δύναται να βγάλουν τέτοιες ποσότητες», επεσήμανε ο κ. Σκουντάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και οι ελάχιστες μάσκες και τα αντισηπτικά που προμηθεύονται τα φαρμακεία είναι σε πολύ υψηλές τιμές. Μάλιστα, και στα δύο αυτά προϊόντα έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξεως του 400% (!) στην τιμή τους.

«Οι μάσκες δεν υπάρχουν στις ποσότητες που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή και όσες υπάρχουν είναι σε πολύ αυξημένες τιμές», τόνισε ο κ. Σκουντάκης ο οποίος παράλληλα εξήγησε στο cretapost ότι «πριν τον κορωνοϊό μία συσκευασία με πέντε μάσκες κόστιζε 1,5 ευρώ ενώ τώρα η ίδια συσκευασία κοστίζει 6,90 ευρώ και αν το βρούμε».

Παράλληλα ο κ. Σκουντάκης αναφέρθηκε και στην κίνηση που έχει αυξηθεί αρκετά στα φαρμακεία του Ηρακλείου ωστόσο «δεν έχει νόημα καθώς οι άνθρωποι θέλουν να προμηθευτούν μόνο αυτά τα δύο προϊόντα. Μπαίνουν στα φαρμακεία, ρωτάνε και φεύγουν με άδεια χέρια».

 Συστάσεις στους πολίτες να κάτσουν στο σπίτι τους έδωσε και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης.

«Το βασικό είναι οι πολίτες να κάτσουν σπίτι τους. Είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που μπορεί να πάρει κανείς για τον εαυτό του. Αν παρ’ όλα αυτά πρέπει να βγει έξω αν μπορεί να έχει μάσκα ή κάποια αντισηπτικά. Να προσέχει που πηγαίνει, να μην βρίσκεται σε χώρους με πολύ κόσμο και να μην υπάρχουν επαφές όπως χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά. Πρέπει λίγο να γίνουμε πιο μοναχικοί και να κάνουμε υπομονή ένα μήνα να περάσει», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σκουντάκης.

 

cretapost.gr  14 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα