“Μάστιγα” οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ποιμνιοστάσια της ενδοχωρας

cretalive.gr  01 February, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
“Μάστιγα” οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ποιμνιοστάσια της ενδοχωρας

Την οργή και την αγανάκτηση των κτηνοτρόφων έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Χερσονήσου, με αφορμή μια αγέλη σκύλων, που φέρεται να έχει κατασπαράξει δεκάδες αμνοερίφια.


Τις εικόνες που αντικρίζει και το σοκ που αυτές προκαλούν μετέφερε στο cretalive, ο κ. Γιάννης Φασουλάς, ιδιοκτήτης της εταιρείας KRIVEK, ο οποίος επισημαίνει ότι το φαινόμενο υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά πλέον παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Τα αδέσποτα "μαζεύονται" κατά καιρούς από τον Δήμο ή Εθελοντικές Οργανώσεις, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να είναι αρκετό, καθώς εμφανίζονται άλλα. Και από την στιγμή που δεν βρίσκουν τροφή επιτίθενται στα κοπάδια των κτηνοτρόφων της γύρω περιοχής.
"Οι κτηνοτρόφοι βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν" επισημαίνει ο κ. Φασουλάς, καθώς όπως αναφέρει "η αγέλη που χτυπά το τελευταίο διάστημα το κάνει νωρίς το ξημέρωμα ή αργά το σούρουπο".

Ο ίδιος δηλώνει διατεθειμένος να προσφέρει δωρεάν την τροφή που απαιτείται για να τραφούν όλα αυτά τα αδέσποτα, αρκεί κάποιος αρμόδιος - ο Δήμος ή η Πολιτεία ή και εθελοντές - να τα συγκεντρώσει σε ένα χώρο και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

"Επιτίθενται και καταστρέφουν τους φράχτες, κυνηγούν τα πρόβατα στους δρόμους, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για ανθρώπινες ζωές, καθώς μπορεί εύκολα να προκληθεί και ατύχημα" αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

cretalive.gr  01 February, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα