Ματαλιωτάκης: Προτεραιότητα η διασύνδεση της Μεσαρας με το νέο αεροδρόμιο Καστελίου

  28 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ματαλιωτάκης: Προτεραιότητα η διασύνδεση της Μεσαρας με το νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Τη σύνδεση της Μεσαράς με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι έβαλε ως πρώτη προτεραιότητα κατά την ομιλία του στο κατάμεστο από κόσμο Πολύκεντρο των Μοιρών ο υποψήφιος Περιεφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

«Δεν είναι δυνατόν, είπε με έμφαση ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, τα επόμενα χρόνια να αρχίσει να λειτουργεί το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, χωρίς να έχει διασυνδεθεί με την περιοχή της Μεσαράς. Αυτό το θεωρούμε μέγα ζήτημα και ένα απολύτως δίκαιο αίτημα, που πρέπει απαραιτήτως να ικανοποιηθεί, με την δημιουργία ενός σύγχρονου, συνδετήριου δρόμου, που θα συμβάλει στη ανάπτυξη της περιοχής».

Παράλληλα ο κ. Ματαλλιωτάκης, που κατάγεται από τη Μεσαρά, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συνδεθούν οι περιοχές της Ρίζας, του Ζαρού, τα Βορίζια και οι Καμάρες, με το δρόμο Μεσαράς – Ηρακλείου ενώ παράλληλα να κατασκευαστούν κόμβοι στο Καμηλάρι, Σίβα, και τον κόμβο Φαιστού με τον το δρόμο Μοιρών - Τυμπακίου.

“Στόχος μας είναι, υπογράμμισε ο κ. Ματαλλιωτάκης, να βελτιωθεί ο πολυσύχναστος κόμβος που συνδέει τη Μεσαρά με τον καινούργιο δρόμο, δίπλα στη διασταύρωση του Καστελλίου, και να αποκτήσει επαρκή φωτισμό και πλήρη σήμανση, κάτι που θα βελτιώσει κατακόρυφα τις προδιαγραφές ασφαλείας στο συγκεκριμένο σημείο καθώς πολύ συχνά σημειώνονται σοβαρά τροχαία ατυχήματα».

Επίσης ο υποψήφιος του συνδυασμού «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» με επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης των γεφυρών του  Γεροποτάμου και Φαιστού για να μπορέσουν με ασφάλεια να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της περιοχής, τα διερχόμενα φορτηγά αλλά και τις χιλιάδες των ξένων τουριστών.

«Η χρονίζουσα υπόσχεση της δημιουργίας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στη Μεσαρά, συνέχισε στην ομιλία του ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης αναφερόμενος στην αστυνόμευση της περιοχής, υπάρχει μεν στα χαρτιά, δεν έχει όμως λάβει ακόμη σάρκα και οστά. Μέχρι όμως να γίνει αυτό το Αστυνομικό Τμήμα που λειτουργεί, πρέπει υποχρεωτικώς να αναβαθμιστεί, για να μπορεί να κάνει καλύτερα και αποδοτικότερα τη δουλειά του».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες της Μεσαράς ο κ. Ματαλλιωτάκης τόνισε την ανάγκη εκτροπής του Πλατύ ποταμού και τη διασύνδεση του με το Φράγμα της Φανερωμένης.

«Τα νερά που διατίθενται σήμερα για την άρδευση, τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες. Γνωρίζουμε ότι χρειάζονται νέες γεωτρήσεις, χρειάζονται μικροφράγματα και λιμνοδεξαμενές.  Θυμίζω το μεγάλο θέμα της Λιμνοδεξαμενής στο Μαγαρικάρι αλλά και το Φράγμα της Κέρας το οποίο έχει σήμερα τεράστιες απώλειες νερού, κι αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει»

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  28 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα