Μαθητές από τη Μεσαρά που «έσπασαν» το «φράγμα» των 18.000 μορίων!

mesaralive.gr  26 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μαθητές από τη Μεσαρά που «έσπασαν» το «φράγμα» των 18.000 μορίων!

φωτο:mesaralive.gr

Μια δύσκολη χρονιά γεμάτη αγωνίες, άγχος και πίεση, ολοκληρώθηκε για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών να σκορπά χαμόγελα ικανοποίησης σε εκείνους που πετυχαίνουν τους στόχους τους και ανοίγουν την πόρτα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον τομέα που επιθυμούν, με τα μόρια που συγκεντρώνουν.

Πολλοί είναι οι μαθητές που κατάφεραν με τα μόρια που συγκεντρώνουν να «πιάσουν» τμήματα και σχολές που τους ενδιαφέρουν.

Το mesaralive.gr ήρθε σε επικοινωνία με μαθητές από τα Γενικά Λύκεια της Μεσαράς που έδιναν φέτος για πρώτη φορά πανελλαδικές  και οι οποίοι «έσπασαν» το «φράγμα» των 18.000 μορίων συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες πετυχαίνοντας τον στόχο τους.

19.320 μόρια, συγκέντρωσε ο μαθητής της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης του ΓΕΛ Τυμπακίου Δημήτρης Χατζηδάκης, ο οποίος βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται. Οι υπολογιστές καθώς και η Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι οι τομείς που ενδιαφέρουν τον Δημήτρη.

Άλλη μια μαθήτρια από το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου σημείωσε μια άριστη επίδοση  στην Θετική Κατεύθυνση. Η Κατερίνα Καδιανάκη κατάφερε να συγκεντρώσει 19.299 μόρια και όπως λέει η ίδια ενδιαφέρεται για το Βιολογικό ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποια θα είναι η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό.

Και η Ειρήνη Μελαμπιανάκη, από την Θετική Κατεύθυνση του Γενικού Λυκείου Μοιρών, κατάφερε με μια εξαιρετική επίδοση 19.298 μορίων να πετύχει το στόχο της. Αν και δεν έχει ακόμα καταλήξει για την πρώτη της επιλογή, σκέφτεται το Πολυτεχνείο.

Εξαιρετική επίδοση για άλλη μια μαθήτρια της Θετικής Κατεύθυνσης του Γενικού Λυκείου Μοιρών. Ο λόγος για την Αγγελίνα Χουστουλάκη η οποία με 19.267 μόρια, ανοίγει την πόρτα της  Φαρμακευτικής που ήταν και ο στόχος της.

18.888 μόρια συγκέντρωσε ο μαθητής της Τεχνολογική του ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας Νίκος Ξυπάκης ο οποίος στοχεύει στο Οικονομικό ΣΑΣ αλλά και στο Πολυτεχνείο, ενώ πολύ κοντά και ο Κώστας Ταγαράκης από την Τεχνολογική του  ΓΕΛ Τυμπακίου με 18.880 μόρια ο οποίος βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της διερεύνησης για να αποφασίσει ποια θα είναι η σχολή πρώτης επιλογής του.

Τα 18.000 μόρια ξεπέρασαν και δύο μαθήτριες της θεωρητικής κατεύθυνσης από το ΓΕΛ Μοιρών και το ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας. Η Ανθούλα Φανουράκη από τη Γαλιά μαθήτρια του ΓΕΛ Μοιρών πέτυχε 18.261μόρια και στοχεύει στην Ψυχολογία και τα Παιδαγωγικά, ενώ η Μαρία Περιστέρη από τον Πρινιά που φοίτησε στο  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας και συγκέντρωσε  18.246 μόρια στοχεύει στην Αγγλική Φιλολογία.

Η Ψυχολογία Θεσσαλονίκης είναι ο στόχος της Αθηνάς Ανδρουλάκη από τα Σκούρβουλα μαθήτρια του ΓΕΛ Μοιρών, η οποία συγκέντρωσε 18.148 μόρια.

Ο Γιώργος Σηφάκης από τη Γέργερη και το ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, είναι έτοιμος να δώσει τα αγωνίσματα για αστυνομία και στρατιωτικές σχολές,  ενώ τον ενδιαφέρουν και τα οικονομικά.

Άλλη μια μαθήτρια που «έσπασε» το «φράγμα» των 18.000 μορίων είναι η Κατερίνα Πουλιάση από το ΓΕΛ Τυμπακίου η οποία συγκέντρωσε 18.070 μόρια και βρίσκεται στην αναμονή για τα αποτελέσματα του Σχεδίου που έδωσε μιας και την ενδιαφέρει η Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης.

 

mesaralive.gr  26 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ