Μαθητές δύο «ταχυτήτων»….

mesaralive.gr  04 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μαθητές δύο «ταχυτήτων»….

Φωτο: lyk-tympak.ira.sch.gr

Συνεχίζονται οι πρακτικές του παρελθόντος στον τομέα της Εκπαίδευσης με τους μαθητές της χώρας να μην έχουν ίδια αντιμετώπιση και να δημιουργούνται έτσι σοβαρές ανισότητες οι οποίες μπορεί να στοιχίσουν, κυρίως στα παιδιά που προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις.

Τρανταχτό παράδειγμα το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου του οποίου οι μαθητές προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες σε κατάληψη διεκδικώντας  την άμεση τοποθέτηση καθηγητών σε ειδικότητες και μαθήματα στα οποία τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις. Φυσική, Μαθηματικά, Βιολογία, είναι μερικά από τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν ελλείψεις, σύμφωνα  με τους μαθητές.
Και μπορεί τα παιδιά να σταμάτησαν την κατάληψη περιμένοντας να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις για τοποθέτηση καθηγητών, ωστόσο είναι απορίας άξιο, πως γίνεται κάθε χρόνο να υπάρχουν τα ίδια και τα ίδια προβλήματα στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Ας μην ξεχνάμε τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια από το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, τις ελλείψεις της Ειδικής Αγωγής, τις ελλείψεις στην Δευτεροβάθμια. Αλήθεια στο Υπουργείο Παιδείας δεν γνωρίζουν ότι τα σχολεία ανοίγουν τον Σεπτέμβρη και όχι το Νοέμβριο; Δεν γνωρίζουν τις ανάγκες και τους αριθμούς των μαθητών; Ή μήπως ο τομέας της Παιδείας, έχει  μπει σε δεύτερη μοίρα, εδώ και χρόνια; Είναι απορίας άξιον…

 

mesaralive.gr  04 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα