Με διαμαρτυρία για το αεροδρόμιο θα υποδεχτούν τον Χρ. Σπίρτζη

  30 April, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Με διαμαρτυρία για το αεροδρόμιο θα υποδεχτούν τον Χρ. Σπίρτζη

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί ειρηνική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης".

Με ειρηνική διαμαρτυρία ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στο αεροδρόμιο , σήμερα.

Συγκεκριμένα, η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση , Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας ετοιμάζει διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού.

"Ο πολυετής αγώνας για την ακύρωση της εγκατάστασης νέου αεροδρομίου στην πεδιάδα του Καστελλίου συνεχίζεται τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 12.00 πμ., στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”." αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, τονίζεται: "Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη, όσοι και όσες αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα ενάντια στην προωθούμενη εγκατάσταση νέου αεροδρομίου στην Πεδιάδα του Καστελλίου, συμμετέχουμε στην δυναμική και ειρηνική διαμαρτυρία.Όλοι και όλες θα είμαστε εκεί για να απαιτήσουμε την άμεση και οριστική εγκατάλειψη του παράλογου, σπάταλου, “φαραωνικού” και καταστροφικού σχεδίου για την αγροτική ενδοχώρα του Ηρακλείου."

Τέλος, αναφέρεται: "Διεκδικούμε την προστασία του, πολύτιμου για το νησί μας φυσικού περιβάλλοντος, της αγροτικής παραγωγής και των κοινών πόρων ζωής.Ανταμώνουμε ξανά, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, βασισμένο ποιοτικά πλεονεκτήματα, την ταυτότητα, του τόπου μας.Ενώνουμε τις φωνές μας για την ζωή, την αξιοπρέπεια, για να αφήσουμε στις επόμενες γενιές μια βιώσιμη Κρήτη. Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την καταστροφή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή!" 

Yπενθυμίζεται πως ο υπουργός φτάνει αύριο για να ανακοινώσει μια σειρά από έργα. Την ίδια ώρα, αναμένονται ανακοινώσεις για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Ο κ.Σπίρτζης πάντως -επισήμως -έρχεται για να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Διαμαρτυρία και από τις "Φυλές"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, και οι "Φυλές του Πάρκου", στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", με αφορμή την άφιξη του Χρήστου Σπίρτζη.Οι "Φυλές" εναντιώνονται στην εγκατάσταση του αεροδρομίου στο Καστέλλι και "συμμετέχουμε στην δυναμική και ειρηνική διαμαρτυρία".

 

 

cretalive.gr

 

  30 April, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα