Με εντάσεις άρχισε η δίκη για τις ληστείες!

  11 October, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Με εντάσεις άρχισε η δίκη για τις ληστείες!

Οι αποδιδόμενες πράξεις πολλές και οι μάρτυρες δεκάδες - Προτάθηκε από την έδρα να εξετάζονται όχι με την σειρά του καταλόγου αλλά χρονικά, ανά περιστατικό.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στη δίκη για μία σειρά ληστειών με τελευταία και σοβαρότερη την θεαματική ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris

Επειδή οι αποδιδόμενες πράξεις είναι πολλές και οι μάρτυρες δεκάδες, προτάθηκε από την έδρα να εξετάζονται όχι με την σειρά του καταλόγου αλλά χρονικά ανά περιστατικό για να μην περιπλεχθούν τα πράγματα.

Στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας βρέθηκε ο ιδιοκτήτης χρυσοχοείου στην Μονή, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας τον Ιούλιο του 2014. Χαρακτηρίζεται βασικός μάρτυρας και παρίσταται και ως πολιτικός ενάγοντας στην υπόθεση.

Ο άνθρωπος αυτός περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα με τους τρεις ένοπλους, πώς τον απείλησαν και τον χτύπησαν αλλά και την βίαιη συμπεριφορά τους απέναντι σε δύο ακόμα άτομα που βρίσκονταν στο εργαστήριο του. 

Τόνισε, αλλεπάλληλες φορές, την βεβαιότητα του για την ενοχή των κατηγορουμένων, περιγράφοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας. 

Ήταν απόλυτα κατηγορηματικός στην θέση του για την εμπλοκή τους, όχι μόνο στην δική του υπόθεση αλλά και σε άλλες ληστείες που έχουν διαπραχθεί με βάση το οπτικό υλικό που του υπέδειξαν στην Ασφάλεια.

Η εξέταση του μάρτυρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, από την πλευρά της υπεράσπισης, που άρχισε το «σφυροκόπημα». 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων που βρίσκονται στο εδώλιο, δηλαδή του Αρμένιου και του νεαρού από το Φόδελε, έθεσαν πολλές φορές ζήτημα αναξιοπιστίας του μάρτυρα.

Όπως έγραψε το Cretalive ο μάρτυρας επιμένει ότι τα άτομα που τον λήστεψαν ,και αναγνωρίζει με βεβαιότητα, είναι τα ίδια που είχαν διαπράξει και την ληστεία σε κοσμηματοπωλείο σε ξενοδοχείο του Ανισαρά το 2012.

Η υπεράσπιση έφερε στο προσκήνιο καταδικαστική απόφαση άλλου ατόμου που δεν κατηγορείται στην παρούσα υπόθεση, για συμμετοχή στην ληστεία του 2012. 

Πολύς λόγος έγινε επίσης για το γεγονός ότι ο χρυσοχόος γνώριζε από πριν τον Αρμένιο και εντούτοις δεν μπόρεσε να τον αναγνωρίσει από την αρχή παρά το γεγονός ότι τον σημάδευε με το όπλο στο κεφάλι υπό καθεστώς απειλών. 

Δεν τον αναγνώρισε ακόμη και παρά το γεγονός ότι αμέσως μετά την ληστεία, επικοινώνησε μαζί του για να τον ρωτήσει αν γνωρίζει κάτι για όσα έγιναν στο κατάστημα του.

 

cretalive.gr

 

  11 October, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα