Με επιτυχία η επανεκπάιδευση των εθελοντών σαμαρειτών του Ε.Σ

  19 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Με επιτυχία η επανεκπάιδευση των εθελοντών σαμαρειτών του Ε.Σ

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίθηκε, από τους εκπαιδευτές του Π.Τ. Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο καθώς η μεγάλη συμμετοχή των Εθελοντών και η ορθή ανταπόκριση τους στα σενάρια που κλήθηκαν εικονικά να αντιμετωπίσουν γέμισε για ακόμη φορά με χαρά τους ίδιους και τους Υπεύθυνους των Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεκριμένα και λόγω του υψηλού βαθμού ετοιμότητας που οφείλουν οι Εθελοντές να έχουν, ως δύναμη ενταγμένη στην Πολιτική Προστασία, λόγω των συνθηκών και προβλημάτων που δημιουργούνται από τα φυσικά φαινόμενα, τα οποία φαίνεται να είναι σε έξαρση τον τελευταίο καιρό (σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές), επανεκπαιδεύτηκαν με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη καταυλισμού μετά από καταστροφή σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Οι Εθελοντές επανεκπαιδεύτηκαν στις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την οργάνωση της επιχείρησης ανάπτυξης καταυλισμού, μετά από εικονική κλήση από την Πολιτική Προστασία, στα μέσα και τον τρόπο αρωγής στους πληγέντες και στην άμεση οργάνωση προσωρινής λύσης στέγασης τους. Επίσης οι Εθελοντές, για πρώτη φορά, εκπαιδεύτηκαν στο στήσιμο των νέων σκηνών που χορηγήθηκαν από την κεντρική διοίκηση του Ε.Ε.Σ. την οποία και ευχαριστούμε.

Τον χώρο εκπαίδευσης επισκέφτηκε μαζί με τον Προέδρο του Τμήματος κο Αλεξανδράκη Αντώνιο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δ. Φαιστού κος Κωνσταντουλάκης Αντώνιος ο οποίος και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του στους Εθελοντές του Π.Τ. Μοιρών και υποσχέθηκε κάθε δυνατή αρωγή εκ μέρους του Δήμου Φαιστού, για την εκπλήρωση των σκοπών και των στόχων του Τμήματος.

Τα μέτρα ασφαλείας λόγω covid, με ευθύνη του Δ.Σ. του Τμήματος για άλλη μια φορά τηρήθηκαν αυστηρά από τους Εθελοντές, εξασφαλίζοντας επάρκεια σε αντισηπτικά για απολύμανση των χεριών, μάσκες προστασίας και γάντια μιας χρήσης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέδραμαν σε μια ακόμα επιτυχημένη και κυρίως ασφαλή δράση του Τμήματος

 

  19 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα