Με Φερεντσβάρος κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Europa Conference League

  18 December, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Με Φερεντσβάρος κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Europa Conference League

Το «εμπόδιο» της ουγγρικής Φερεντσβάρος θα πρέπει να ξεπεράσει στον «νοκ άουτ» γύρο των πλέι οφ ο Ολυμπιακός, προκειμένου να προκριθεί στους «16» του Europa Conference League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/12) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Μαγυάρους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία στις 22/2.

Το προφίλ της Φερεντσβάρος

Μια ομάδα με όνομα βαρύ σαν ιστορία, αλλά όχι αντίστοιχα ένδοξο παρόν θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στο Conference League. Ο λόγος για τη Φερεντσβάρος, πρωταθλήτρια Ουγγαρίας την περασμένη περίοδο.

Η ομάδα που ιδρύθηκε το 1899, εδρεύει στη Βουδαπέστη και παίζει στο «Φερεντσβάρος Στάντιον» (23.700 θεατών), έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα 34 φορές και το Κύπελλο άλλες 24, ενώ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Εκθέσεων το 1965 και ήταν φιναλίστ του Κυπελλούχων δέκα χρόνια αργότερα.

Φέτος, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League από την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε με 0-3 εντός και 0-0 εκτός έδρας, συνέχισε στο Conference League όπου απέκλεισε με δύο νίκες στα προκριματικά τις Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία (4-0, 0-2), Χάμρουν από τη Μάλτα (2-1, 1-6) και τη Ζαλγκίρις από τη Λιθουανία (3-0, 0-4). Στη φάση των ομίλων ήταν αήττητη και προκρίθηκε με δύο νίκες επί της Τσουκαρίτσκι (3-1, 1-2) και τέσσερις ισοπαλίες απέναντι σε Φιορεντίνα (1-1, 2-2) και Γάνδη (1-1, 0-0).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος θρύλος ως ποδοσφαιριστής της Λάτσιο, της Ίντερ και του Ερυθρού Αστέρα, Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο αριστερός μπακ από τον Ισημερινό Κρίστιαν Ραμίρες, ο Δανός μεσοεπιθετικός Κρίστοφερ Ζακαρίασεν, ο εξτρέμ από το Μάλι Ανταμά Τραορέ, ενώ αρχηγός της είναι ο 34 φορές διεθνής με την Ουγγαρία τερματοφύλακας Ντένες Ντίμπουζ.

Στο τρέχον πρωτάθλημα είναι μετά από 17 αγώνες δεύτερη με 33 βαθμούς, στο -1 από την πρωτοπόρο Πακς, έχοντας απολογισμό 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Η σεζόν εκεί βρίσκεται πλέον σε χειμερινή διακοπή και το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (15/2).

Η Φερεντσβάρος είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό το 1965 στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών με 0-0 και 3-1. Επίσης είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό το 1996 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA με νίκη 3-1 εντός και ισοπαλία 2-2 στη ρεβάνς. Το 1998 είχε αποκλειστεί από τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο της ίδιας διοργάνωσης με νίκη 2-1 στην Ουγγαρία που… ανατράπηκε με 3-0 στο Ηράκλειο, ενώ το 1999 στην ίδια διοργάνωση αλλά στον δεύτερο γύρο είχε αποκλειστεί από την ΑΕΚ με νίκη 4-2 εντός και ήττα 4-0 στην Αθήνα.

 

  18 December, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα