Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η «Πολιτεία Τυμπακίου»

mesaralive.gr  08 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η «Πολιτεία Τυμπακίου»

φωτο:mesaralive.gr

Το δραστήριο Σωματείο «Πολιτεία Τυμπακίου» ή «Πολιτεία Επιστημόνων», διοργάνωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 με θέμα “Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, με ομιλητές από Αναπτυξιακές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεσαράς και τη συμμετοχή πολύ κόσμου.

Σκοπός ήταν η παρουσίαση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, στην ποιότητα, στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στο σεβασμό προς το περιβάλλον, σε συνδυασμό με τα νέα επιχειρηματικά/επιχειρησιακά προγράμματα.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πολιτείας Τυμπακίου κα Σύλβια Χριστοδουλάκη,ανέφερε στον χαιρετισμό της ότι “στόχος είναι να δοθεί σημασία στην επιχειρηματική εκπαίδευση, πώς δηλαδή πέρα από τη χρηματοδότηση μπορεί μια επιχείρηση να προωθήσει το προϊόν της με καινοτομία για να καταστεί αυτό ανταγωνιστικό σε μια παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική οικονομία, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της εποχής…

Οι ομιλίες αξίζει να τονίσουμε είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τον κόσμο μάλιστα στο τέλος της ημερίδας να απευθύνει ερωτήσεις προς τους ομιλητές…

Ο κ. Γιώργος Τερζάκης, εκπρόσωπος Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε, μίλησε για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, στο πως να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και της κατάρτιση των φυσικών προσώπων.

Ο κ. Πατακός Δημήτρης, Διευθυντής ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε., παρουσίασε το κοινοτικό πρόγραμμα Leader, ένα τοπικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση υποανάπτυκτων περιοχών με περιορισμένη γεωγραφική έκταση, δίνοντας για πρώτη φορά στην αγροτική ανάπτυξη τέσσερις διαστάσεις ,την οικονομική, την περιβαλλοντική, την κοινωνική και την πολιτιστική διάσταση.

Το πρόγραμμα Leader, εφαρμόζεται σε περιοχές που παρουσιάζουν κοινά γεωφυσικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά και μπορούν με σαφήνεια να δώσουν μια ταυτότητα στο συλλογικό τους προϊόν.

Η κα Δήμητρα Καμπέλη, Προισταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δικτύωσης Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε., αναφέρθηκε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και συγκεκριμένα των νησιωτικών περιοχών όπως η Κρήτη.

Η βελτίωσης αυτή θα καταστεί δυνατή με έμφαση στα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας, όπως τα πολιτιστικά στοιχεία, ο φυσικός πλούτος και το ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης, συνιδρυτής της NovelTech, έκανε λόγο για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων ανάπτυξης των καινοτόμων εξωστρεφών προϊόντων, μάλιστα αναφέρθηκε στη σωστή προώθηση των αγροτικών προϊόντων και τη στροφή προς την ποιότητα όσον αφορά αυτά.

 

mesaralive.gr  08 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα