Με μεγαλοπρέπεια η γιορτή του Αγίου Γεωργίου σε Πηγαϊδάκια, Πόμπια,Γαλιά (ρεπορτάζ).

mesaralive.gr  23 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Με μεγαλοπρέπεια η γιορτή του Αγίου Γεωργίου σε Πηγαϊδάκια, Πόμπια,Γαλιά (ρεπορτάζ).

φωτο:mesaralive.gr

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και συμμετοχή του κόσμου, γιορτάστηκε και στη Μεσαρά σήμερα, ο τροπαιοφόρος Άγιος Γεώργιος.

Ο καιρός Ανοιξιάτικος και ο ήλιος λαμπερός στη Μεσαρά, ο κόσμος πολύς και οι ετοιμασίες των πολιτιστικών συλλόγων με τοπικές λιχουδιές εξαιρετικές.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Γιόρτασαν και φέτος στα Πηγαϊδάκια τον πολιούχο τους 'Αγιο Γεώργιο!

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πηγαϊδακίων.

Μεγάλη η προσέλευση και φέτος του κόσμου, από διάφορες περιοχές της Μεσαράς, που  επισκέφθηκαν και τίμησαν  με την παρουσία  τους την εορτή.

Κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, γιορτάζεται με όλα τη μεγαλοπρέπεια ο πολιούχος Άγιος Γεώργιος.  Μια ιδέα που έκανε πράξη ο αείμνηστος  παπά Δημήτρης, ιερέας του χωριού.

Την επίσημη λειτουργία ακολούθησε η  περιφορά των εικόνων, με τη συνοδεία αλόγων ως ένδειξη τιμής στη χάρη του έφιππου Άγιου Γεώργιου .

Μετά το πέρας της περιφοράς, σε όλο το χωριό, η εικόνα του αγίου κατέληξε στον Ιερό Ναό και προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους μπουφές .

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί και η σημαντική προσφορά στη διοργάνωση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου  Πηγαϊδακίων.

Μιλώντας στο mesaralive.gr,  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ.Κουτσάκης  Μιχάλης είπε: "Είναι μια συλλογική προσπάθεια του χωριού ώστε να καταστεί θεσμός  η γιορτή του Αγίου Γεωργίου ,η οποία αντιμετωπίζεται θερμά από την ολοένα αυξανόμενη προσέλευση του κόσμου , πράγμα το οποίο μας κάνει πιο αισιόδοξους για το μέλλον, εμείς δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο θα γινόμαστε και καλύτεροι ."

Μετά το κέρασμα ακολούθησε γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού, στο οποίο οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν,  προσφορά  του Πολιτιστικού Συλλόγου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Τέλος υπήρξε  η καθιερωμένη λαχειοφόρος αγορά, με δώρο  μια χειροποίητη εικόνα του Αη Γιώργη .

Τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο και στην Πόμπια

Με περιφορά της εικόνας γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τίμησε σήμερα η Πόμπια τον Πολιούχο της Άγιο.

Να σημειωθεί ότι η Πόμπια εορτάζει κανονικά του Άη Γιώργη του Μεθυστή στις 3 Νοεμβρίου,  ωστόσο οι κάτοικοι γιορτάζουν και σήμερα τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου!

Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα στον αύλειο χώρο του Αγίου Γεωργίου από την Ενορία, ενώ κληρώθηκε και ένα αρνί.

Στον εορτασμό του  Αγίου Γεωργίου, μαζί με τους κατοίκους, συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο Πόμπιας.

Γιόρτασε η Γαλιά τον Αη Γιώργη.

Με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο γιόρτασε σήμερα η Γαλιά του Δήμου Φαιστού τον Πολιούχο της Άγιο.

Το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Εκκλησία του χωριού, ιερείς και πιστοί έκαναν περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια η Ενορία έκανε το τραπέζι στους πιστούς που βρέθηκαν στην εορτή του Αγίου Γεωργίου στη Γαλιά.

Φωτο: Λίτσα Παπαδάκη

 

mesaralive.gr  23 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα