Με μια μετοχή συμμετέχει ο Δήμος στην Αναπτυξιακή της Περιφέρειας

mesaralive.gr  10 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Με μια μετοχή συμμετέχει ο Δήμος στην Αναπτυξιακή της Περιφέρειας

Στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης για την λειτουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας, συμμετέχει και ο Δήμος Φαιστού με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα μετά από σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Κρήτης με το οποίο ενημερώνεται ο Δήμος για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ.  το οποίο αποφάσισε ο Δήμος να συμμετέχει στην Αναπτυξιακή αυτή Εταιρεία.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης προχωρεί στη σύσταση και τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας με την συμμετοχή της ίδιας της Περιφέρειας, των Δήμων του Νησιού, εκπροσώπων της παραγωγικής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και όσων επαγγελματικών και συλλογικών φορέων επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτή τη σημαντική από κάθε άποψη αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Αρμουτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησης του θέματος σε συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου.

Επίσης πρόσθεσε ότι στόχος της εταιρείας θα είναι η ανάδειξη και προβολή του τουρισμού, του πολιτισμού και των άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων της Κρήτης, καθώς και η ποιοτική αναβάθμιση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κρητικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Για το λόγο αυτό εκπονήθηκε από την Περιφέρεια μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας την οποία απέστειλαν στο Δήμο και για την οποία ενημερώθηκε το Δ.Σ. 

Το Δ.Σ. αποφάσισε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για αυτή την εταιρεία καθώς και την συμμετοχή του Δήμου σε αυτή με μία μετοχή (το κόστος της κάθε μετοχή είναι 1.000 ευρώ).

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

 

mesaralive.gr  10 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα