Με «μπαλώματα» απλά κουκούλωσαν το πρόβλημα

  09 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Με «μπαλώματα» απλά κουκούλωσαν το πρόβλημα

Μεγαλώνει η αγανάκτηση για την εικόνα του σχολείου όπου καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες νήπια

Επανέρχονται στο κτηριακό πρόβλημα του σχολείου τους οι Γονείς και κηδεμόνες των 32ου και 43ου νηπιαγωγείων του Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι αν και έχουν περάσει 5 και πλέον μήνες από την πρώτη παρέμβασή τους, ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτε και ο κίνδυνος για τα παιδιά παραμένει. 

Ειδικότερα στη νέα ανοιχτή επιστολή τους αναφέρουν:

"Από τον Δεκέμβριο που εστάλη η πρώτη μας επιστολή διαμαρτυρίας μέχρι σήμερα (Μάιος), δεν έχει δοθεί καμία λύση στα προβλήματα του σχολείου μας. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος τότε και την κινητοποίηση γονέων και κηδεμόνων, έγιναν εκείνες τις μέρες ενέργειες από την πλευρά των ιθυνόντων –μάλλον για δημιουργία εντυπώσεων περισσότερο παρά από ενδιαφέρον κι ανησυχία για τα παιδιά μας– όπως προσωρινή μόνωση της ταράτσας μέχρι να φτιάξει ο καιρός με σκοπό να ακολουθήσει η μόνιμη που δεν έγινε ποτέ.

Για μια ακόμη φορά έγιναν μπαλώματα «προσωρινά», όπως εξάλλου συμβαίνει τόσα χρόνια όποτε προκύπτει ένα πρόβλημα, απλά για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις μας δίνοντάς μας υποσχέσεις για το μέλλον, ότι το σχολείο θα μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης κλπ. το οποίο δεν έχει γίνει βέβαια. Οι προσωρινές λύσεις κουκούλωσαν το πρόβλημα και σίγουρα δεν το έλυσαν. Αντίθετα, αυτό επανεμφανίζεται διογκωμένο κάθε φορά που βρέχει και μπαίνουν νερά μέσα στις τάξεις. 

Κι ενώ ήρθε κλιμάκιο από την Αθήνα για να κάνει μελέτη για το κτίριο του σχολείου και πάλι, για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, η υπόθεση δεν προχωρά. Οι δασκάλες εξακολουθούν να συντάσσουν και να υποβάλλουν έγγραφα, ρωτώντας για το περιβόητο πρόγραμμα αποκατάστασης στο οποίο μας έχουν πει ότι θα ενταχθεί το σχολείο, όμως απάντηση δεν έρχεται από κανέναν υπεύθυνο. Έτσι, οι σοβάδες εξακολουθούν να πέφτουν, η υγρασία να είναι μέσα στους χώρους του νηπιαγωγείου κι όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, κανείς δεν ενδιαφέρεται να κάνει στο σχολείο μας έστω ένα απλό κι αυτονόητο βάψιμο!

Συν τοις άλλοις, ανοίγοντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων, βρήκαμε ένα δέντρο πεσμένο στην αυλή πάνω στις κούνιες των παιδιών, οι οποίες καταστράφηκαν και απομακρύνθηκαν από συνεργείο του Δήμου. Η παιδική χαρά πλάι στην αυλή είναι μεν χωρίς πιστοποίηση, με σπασμένα παιχνίδια, κακό ταρτάν κτλ., παρόλα αυτά όμως, το μοναδικό που έχουν τα παιδιά για να παίζουν στα διαλείμματά τους. Πλέον, οι κούνιες, οι δυο αυτές κούνιες που προορίζονταν για 80 παιδιά, ούτε αυτές υπάρχουν. Καταστράφηκαν κι ουδέποτε αντικαταστάθηκαν.  

Κι αναρωτιόμαστε. Γιατί τέτοια αδιαφορία; Γιατί τόσες καθυστερήσεις; Τόσο δύσκολο είναι να κάνουν οι υπεύθυνοι το αυτονόητο και να παρέχουν ασφάλεια κι υγιεινή στα παιδιά μας; Είναι η δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας που στέλνουμε και καταλήγουμε στο ίδιο που είχαμε καταλήξει και στην πρώτη: Πότε θα κοιτάξουν το πρόβλημα, όταν γίνει κάποιο ατύχημα; Γιατί πρέπει πάντα να συμβαίνει πρώτα το κακό και μετά να τρέχουν όλοι; Τότε, όμως, θα είναι αργά… Και ειδικά όταν μιλάμε για τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά, ούτε μία μέρα δεν πρέπει να αφήνουμε να περνά χαμένη κι αναξιοποίητη".

 

cretalive.gr

 

  09 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ