Με πολλά παιδικά χαμόγελα συνεχίζεται το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Τυμπάκι

mesaralive.gr  28 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Με πολλά παιδικά χαμόγελα συνεχίζεται το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Τυμπάκι

Από τις 23 Δεκεμβρίου που άνοιξε την αυλαία του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό κάθε απόγευμα παιδικά χαμόγελα πλημυρίζουν την πλατεία Τυμπακίου καθώς οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου διάλεξαν αυτό τον τρόπο να δώσουν μια νότα χαράς και αυτές τις γιορτές στον τόπο μας.

Όπως πέρυσι στην πλατεία Ομονοίας στις Μοίρες έτσι και φέτος στο Τυμπάκι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι λιλιπούτιοι φίλοι του Άη Βασίλη χάρη στην πρωτοβουλία αυτή του Ε.Ε.Σ. Μοιρών μπορούν να ζήσουν την μαγεία των γιορτών στον τόπο τους.

Λειτουργία

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό λειτουργεί καθημερινά από τις 5 έως τις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Τυμπακίου και περιμένει μικρούς και μεγάλους να περάσουν όμορφα και δημιουργικά, να δημιουργήσουν αναμνήσεις όμορφες για τα παιδιά αλλά και να δώσει μια νότα χαράς αυτές τις γιορτές σε όλους τους συμπολίτες  μας.

Δραστηριότητες

Θα βρείτε το σπίτι του Άη Βασίλη όπου τα παιδιά μπορούν να γράψουν το γράμμα τους και να το βάλουν αμέσως στο γραμματοκιβώτιο του. Να μιλήσουν με τον βοηθό του που βρίσκεται εκεί καθημερινά.

Υπάρχει και το Παραμυθόσπιτο όπου καθημερινά διαβάζονται παραμύθια και οι λέξεις ζωντανεύουν, οι ήρωες γίνονται «πραγματικοί», τα παιδιά κρέμονται από τα χείλη του αφηγητή, συμμετέχουν και απολαμβάνουν τη μαγεία που δημιουργείται.

Εκεί ανάμεσα υπάρχει και το Εργαστήρι των Ξωτικών,  χρώματα, στολίδια, ζωγραφιές… κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά με την βοήθεια των εθελοντών κάνουν κατασκευές, ζωγραφίζουν, φτιάχνουν ενθύμια που τα παίρνουν μαζί τους για να θυμούνται τη βόλτα τους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Παράλληλα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες διαφορετικές κάθε φορά. Κουκλοθέατρο, χορός, τραγούδι.. και όλα θυμίζουν τα Χριστούγεννα. Μια γιορτή ελπίδας και χαράς. 

 

mesaralive.gr  28 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα