Με συλλήψεις ξεκίνησε η νεά κυνηγετική περίοδος

  22 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Με συλλήψεις ξεκίνησε η νεά κυνηγετική περίοδος

Σε τρεις συλλήψεις στην Κρήτη με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου προχώρησαν οι ομάδες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου.

Ειδικότερα και όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη σύλληψη έγινε σε τοποθεσία του δ.δ. Θραψανού, Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, όταν, στις 08:00 π.μ., εντοπίστηκε ένα άτομο, με 3 σκυλιά ν’ ανιχνεύει την περιοχή για θηράματα. Μετά από παρακολούθηση 30 λεπτών, το άτομο αυτό πυροβόλησε και σκότωσε ένα λαγό. Οι θηροφύλακες κατέσχεσαν το όπλο, φυσίγγια και το θήραμα, καθώς δεν επιτρέπεται η θήρα λαγού αυτή την εποχή και θα σχηματιστεί δικογραφία στο Δασονομείο Καστελλίου Πεδιάδος.


Λίγη ώρα αργότερα,  στις 08:45 π.μ., συνελήφθη σε τοποθεσία, εντός Ζώνης Διάβασης Αποδημητικών Πτηνών, μεταξύ των οικισμών Πλατάνου και Πλώρας, Δήμου Γόρτυνας  ένα άτομο με κυνηγετικό όπλο, το οποίο στερούνταν άδειας θήρας και το Δελτίο Κατοχής Όπλου είχε λήξει. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, όπου παραδόθηκε και το κυνηγετικό όπλο και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τέλος, στις 09:30 π.μ., πάλι στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος, στο δ.δ Ρουσσοχωρίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε άτομο που έφερε καραμπίνα και στο σακίδιό του βρέθηκε σκοτωμένος λαγός. Και σ’ αυτή την περίπτωση, οι θηροφύλακες κατέσχεσαν το όπλο, φυσίγγια καθώς και το θήραμα και θα σχηματιστεί  δικογραφία στο Δασονομείο Καστελλίου Πεδιάδος.


 Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου υπενθυμίζει ότι από τις 20 Αυγούστου επιτρέπεται η θήρα των διαβατικών πτηνών, μόνο εντός των Ζωνών Διάβασης Αποδημητικών Πτηνών. Η θήρα του λαγού, όπως αναφέρεται στη Ρυθμιστική Θήρας 2022, θα επιτρέπεται από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και 10 Ιανουαρίου 2023, για 3 μέρες την εβδομάδα (Τετάρτη & Σαββατοκύριακο). Επίσης ζητά από τους κυνηγούς, των οποίων τα Δελτία Κατοχής Όπλου έχουν λήξει να φροντίσουν να τα ανανεώσουν στις Αστυνομικές Αρχές.

 

  22 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ