Mε τηλεδιάσκεψη, οι παραγωγοί της Κρήτης θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν

cretalive.gr  11 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Mε τηλεδιάσκεψη, οι παραγωγοί της Κρήτης θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, αναμένοντας και διεκδικώντας μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση!

Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η τηλεδιάσκεψη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου, που αποτελείται από νόμιμους αγροτικούς συλλόγους όλου του νησιού.

Casus belli (αιτία πολέμου, ελληνιστί) αποτελεί η (μέχρι στιγμής) εξαίρεση του πρωτογενή τομέα από τους πληττόμενους κλάδους.

Το φάσμα της καταστροφής είναι πλέον ορατό! Τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού βρίσκονται στα... αζήτητα: είτε πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, είτε καταλήγουν σε χωματερές!

Στην καλύτερη περίπτωση, δίνονται σε κοινωνικές δομές. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, οι παραγωγοί είναι ζημιωμένοι.

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νησιού δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια: Ετοιμάζει αντεπίθεση! Και σαν μία γροθιά και με ενιαία φωνή θα ριχθεί στο μέτωπο της μάχης. Μιας μάχης που έχει να κάνει με την επιβίωση πάρα μα πάρα πολλών οικογενειών!

Πριν καν η πανδημία χτυπήσει την... πόρτα της πατρίδας μας, οι αγρότες της Κρήτης ξεκίνησαν να συλλέγουν στοιχεία: Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη η κίνηση και οι τιμές ήταν σχετικά ικανοποιητικές. Το δεύτερο μισό όμως, ήρθε το απόλυτο... μηδέν!

“Συγκεντρώνουμε στοιχεία για να έχουμε πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα. Κάναμε συζητήσεις με το Υπουργείο κι αναμένουμε μέτρα στήριξης” δήλωσε στο Cretalive ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και της Παγκρήτιας Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων κ. Μανόλης Ορφανουδάκης.

 

cretalive.gr  11 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα