Με υποθερμία απεγκλωβίστηκαν οι 8 ναυτικοί από το πλοίο

cretalive.gr /neakriti.gr  08 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Με υποθερμία απεγκλωβίστηκαν οι 8 ναυτικοί από το πλοίο

Με συμπτώματα υποθερμίας και ελαφρά τραύματα στα άκρα από τα βράχια οι 8 επιβαίνοντες στο ρυμουλκό Viking, ανασύρονται από τα βράχια και μεταφέρονται από άνδρες της ΕΜΑΚ στο σημείο όπου μπόρεσε να προσεγγίσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει στο κέντρο υγείας Μοιρών.

Το ρυμουλκό υπό σημαία Τυνησίας είχε αναχωρήσει από Αλεξάνδρεια με προορισμό τη Μαγιόρκα σύροντας και μια πλατφόρμα εργασιών εκβάθυνσης. Λόγω του καιρού είχε δέσει στον κόλπο της Μεσαράς, όμως στη διάρκεια της νύχτας παρασύρθηκε από τον άνεμο και τον ισχυρό κυματισμό προς την ακτή.

Όπως φαίνεται το πλήρωμα αντιλήφθηκε τον κίνδυνο μόνο όταν το σκάφος προσάραξε πάνω στα βράχια και εξέπεμψε σήμα κινδύνου λίγο μετά τις 06:00 το πρωί. Η φορτηγίδα βυθίστηκε ενώ οι 8 επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα όταν αντιλήφθηκαν ότι έρχεται η ώρα να βυθιστεί και το ρυμουλκό.

Άνδρες της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Μεσαράς τους περισυνέλλεξαν με ασφάλεια χωρίς να χρειαστεί να πέσουν στο νερό οι δύτες που είχαν σπεύσει στο σημείο. Το σκάφος παραμένει ημιβυθισμένο με τις καιρικές συνθήκες να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες του λιμενικού και των ιδιωτικών σκαφών που έχουν σπεύσει στο σημείο για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο θαλάσσιας ρύπανσης

Στις δεξαμενές του Viking υπάρχουν 20 τόνοι ντίζελ. Ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί 1.400 μέτρα πλωτού φράγματος από την Αγία Γαλήνη και το Ηράκλειο, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και σκάφος από τους Καλούς Λιμένες αν καταστεί δυνατή η απάντηση των καυσίμων. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σχηματίζει ήδη δικογραφία σε βάρος του πλοιάρχου του σκάφους

Στο νοσοκομειο

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου, μεταφέρθηκαν οι τέσσερις από τους συνολικά οκτώ επιβαίνοντες του ρυμουλκού που έχει βυθιστεί κατά το ήμισυ στην θαλάσσια περιοχή των Ματάλων. Οι υπόλοιποι τέσσερις κρατούνται από το Λιμενικό. Περίπου στις 8 το πρωί της Παρασκευής ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και περίπου στις 10:00 μετέβησαν εκεί. 

Τα όσα συνέβησαν περιγράφει στο cretalive.gr ο κ. Γιώργος Κτιστάκης, Γενικός γιατρός, επιμελητής Α' : "Είχαμε μια κλήση σήμερα το πρωί από το Λιμενικό, ότι υπήρχε ένα ναυάγιο με κάποιους αλλοδαπούς, οι οποίοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Μετέβη το ΕΚΑΒ στην περιοχή για να ελέγξει την κατάσταση και να βοηθήσει τους ανθρώπους εκεί. Συνολικά περισυλλέξαμε οκτώ άτομα, τα οποία τα εξετάσαμε εδώ στο κέντρο Υγείας. Οι τέσσερις από αυτούς ήταν πιο σοβαρά, με δύσπνοια και υποθερμία, οι οποίοι σε δύο φάσεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι δύο που είχαν πιο σοβαρό πρόβλημα, πιο άμεσα, με ασθενοφόρο της περιοχής και οι άλλοι δύο σε δεύτερη φάση με ασθενοφόρο άλλου Κέντρου Υγείας. Οι υπόλοιποι τέσσερις, που ήταν σε καλύτερη κατάσταση, μεταφέρθηκαν με τη συνοδεία του Λιμενικού στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο. Τους φροντίσαμε. Μας βοήθησαν σημαντικά ο Ερυθρός σταυρός και οι εθελοντές της περιοχής. Τους δώσαμε καθαρά ρούχα, παπούτσια, ο,τι μπορούσαμε. Ήταν λίγο ταλαιπωρημένοι, οι δύο σε πιο σοβαρή κατάσταση".

 

cretalive.gr /neakriti.gr  08 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα