Μέχρι πότε θα ισχύουν τα μέτρα στα πλοία για τα ταξίδια στα νησιά

  06 July, 2021 ΑΡΘΡΑ
Μέχρι πότε θα ισχύουν τα μέτρα στα πλοία για τα ταξίδια στα νησιά

Για τα νέα μέτρα που ισχύουν πλέον για να ταξιδέψει κάποιος στα νησιά μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. «Ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι τα μέτρα (για τα ταξίδια στα νησιά) να διατηρηθούν καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου» επισήμανε.

Οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στα λιμάνια τουλάχιστον 1 ώρα πριν την αναχώρηση τους και να τηρούν τα μέτρα, ενώ χωρίς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά δεν μπορείς να ταξιδέψεις, κάτι που έγινε χθες και σε κάποιους ταξιδιώτες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Διευκρίνισε ότι εξαιρούνται από rapid και μοριακά τεστ οι μόνιμοι κάτοικοι για τις περιοχές Κόστα – Σπέτσες και Μετόχι – Ύδρα, οι οποίοι χρειάζονται μόνο σελφ τεστ. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ενήμερη για τα νέα μέτρα, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας. «Είναι απαραίτητα για να προστατευτεί η υγεία όλων μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη νέα απειλή της μετάλλαξης του ιού».

Σε γενικές γραμμές η χθεσινή πρώτη μέρα κύλησε ομαλά, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν σήμερα, έχω σύσκεψη με περιφερειάρχες για ενίσχυση των ελέγχων σε πλοία και λιμάνια ώστε να επιτηρήσουμε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων» επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας.

 

  06 July, 2021 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα