Μέχρι Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα έχει εμβολιάσει μόλις το 23%

  01 February, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Μέχρι Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα έχει εμβολιάσει μόλις το 23%

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η πρόβλεψη που παρουσιάζει το Politico για τους εμβολιασμούς και στη χώρα μας, αν διατηρηθεί η κόντρα με την ΑstraZeneca και μειωθούν οι δόσεις της προς την Ευρώπη κατά 75%.  

H Ελλάδα υπολογίζεται λοιπόν ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει επιτύχει εμβολιαστική κάλυψη του 23% του πληθυσμού της. Το συγκεκριμένο ποσοστό απέχει πολύ από το στόχο για το 70% που είχε τεθεί ως στόχος για το τέλος του καλοκαιριού από την Ε.Ε., ενώ σίγουρα προβληματίζει αναφορικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, στην σημερινή του (01/02) ενημέρωση είπε πως έχουν γίνει μέχρι σήμερα, 270.000 εμβολιασμοί, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας έχει διασφαλίσει την β' δόση. Όσο για το πότε θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών της χώρας μας, απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από τα εμβόλια που θα έχουμε στα χέρια μας. Σύμφωνα λοιπόν με το Politico, αυτό θα συμβεί τον Μάρτιο του 2023, και είμαστε στην 7η θέση της λίστας της Ευρώπης, με τη Μεγάλη Βρετανία να είναι στο Νο1, με τον εκτιμώμενο μήνα εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού της τον Αύγουστο του 2021.

 

  01 February, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ