Μεγάλες μουσικές στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κουζίνας στο Ζαρό

mesaralive.gr  23 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεγάλες μουσικές στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κουζίνας στο Ζαρό

Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι αυτός ο διαγωνισμός τα έχει όλα! Έτσι από το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να λείπει η μουσική και ο χορός, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα που θα παρασύρουν τους επισκέπτες σε όμορφους ρυθμούς.

Ο λόγος για τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κουζίνας που θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Μαρτίου στο Ζαρό. Μια μεγάλη διοργάνωση από τον δραστήριο Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο με την στήριξη του Δήμου Φαιστού και την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και πλήθους φορέων, συλλόγων, επαγγελματιών, από την ευρύτερη περιοχή, από ολόκληρη την Κρήτη και την Ελλάδα.

Μια μικρή «γεύση»

Μεταξύ των μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, καλλιτεχνών, τραγουδιστών κτλ που θα «παρελάσουν» το τριήμερο του Διεθνούς Διαγωνισμού και θα προσφέρουν όμορφα ακούσματα και χορούς στον επισκέπτη, είναι και οι παρακάτω:

Στα πλαίσια του 5ου διεθνούς Διαγωνισμού μαγειρικής, θα μας συνοδέψουν παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και χοροί από την Κρήτη, από το χορευτικό συγκρότημα του Ιωάννη Ζαχαριουδάκη από το Ζαρό.

Επίσης θα  μας συνοδέψουν παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και χοροί από την Κρήτη  από το χορευτικό συγκρότημα του Αστρινού Μπαλάσκα από το Ζαρό.

Ακόμα  παραδοσιακά μουσικά ακούσματα από την Κρήτη,  από το συγκρότημα του Βαγγέλη και Μανώλη Σταματάκη από το Ζαρό καθώς και από  το συγκρότημα του  Νίκου Μανιουδή  επίσης από το Ζαρό και από  το συγκρότημα του Νίκου Μανιουδάκη από το Ζαρό.

Παρούσα και η Κύπρος στον Διεθνή Διαγωνισμό. Συγκεκριμένα στα πλαίσια του 5ου διεθνούς Διαγωνισμού μαγειρικής, θα μας συνοδέψουν παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και χοροί από την Κύπρο  από το ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΝΙΩΝ από την Πάφο.

Παραδοσιακά ακούσματα από την Κρήτη, και από τα συγκροτήματα του Νίκου Φλαμουράκη καθώς και το συγκρότημα ΕΡΑΝ, ενώ στο Διεθνή Διαγωνισμό θα είναι και το συγκρότημα του Ζαχαρία Φραγκιαδάκη.

Στα πλαίσια του 5ου διεθνούς Διαγωνισμού μαγειρικής, θα μας συνοδέψουν το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016. Παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και χοροί από τον Πόντο  από το Σύλλογος Ποντίων Χανίων Ρωμανία.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ -και με τη σύμπραξη του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης- μουσικό σχήμα με χαρακτηριστικά όργανα της Πατρίδας μας θα μας δώσουν την ευκαιρία να γευθούμε μουσικές μαγικές στιγμές από την πιο κρυφή γωνιά της Ελλάδας. Κλαρίνο, γκάιντα, φλογέρα, καβάλι, ούτι, κιθάρα, νταούλι, νταϊρές και τουμπερλέκι στα χέρια των Βαγγέλη Παπαναστασίου, Θεοδόση Αμπατζιάννη, Γιώργου Λυμπερίδη και Κωνσταντίνου Γεωργιάδη, αριστουργηματικά γίνονται τα βασικά υλικά στο ταξίδι μας, ενώ θα μας συμπαρασύρει στο χορό και στο γλέντι η χορευτική ομάδα τού συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης.

Επειδή μετά το καλό φαγητό ταιριάζει η καλή μουσική, στα πλαίσια του 5ου διεθνούς διαγωνισμού παραδοσιακής κουζίνας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου συναυλία  στο Ζαρό με τον Δημήτρη Μπάση.

 

mesaralive.gr  23 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα