Μεγάλη γιορτή σήμερα για το Τυμπάκι!

mesaralive.gr  25 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεγάλη γιορτή σήμερα για το Τυμπάκι!

Μεγάλη μέρα για το μαρτυρικο Τυμπάκι που τιμά σήμερα Πέμπτη 25 Αυγουστου τον πολιούχο του Άγιο Τίτο.

Το πρωί τελέστηκε η καθιερωμένη πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντων του Μητροπολίτη Λαοδικείας κι εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχειου στην Αθήνα Θεοδωρήτου και του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακαρίου, παρουσία πλήθους κόσμου που έσπευσαν να προσκυνήσουν τη χάρη του και κατέκλυσαν τον ναό.

Το παρών στους εορτασμούς έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης με τους συνεργάτες του, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης κάθώς και εκπρόσωποι του Στρατού της Αστυνομίας και λοιπών φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έγινε ξανά στον προάυλιο χώρο του ναού περιφορά της εικόνας του Αγίου Τίτου, χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Δικαίωση και  ένα μεγάλο"ευχαριστώ"
Στο τέλος της λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ομιλίας του, αφού αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ανάπλασης του παλαιού ναού του Αγίου Τίτου και την πρόοδο των εργασιών, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφρειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την χρηματοδότηση, ενώ στάθηκε και στη σημαντική συνεισφορά της κοινωνίας του Τυμπακίου.

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στον κύριο Νικολιδάκη, τον ευχαρίστησε προσωπικά για τη δέσμευσή του, όπως ανέφερε, να αναλάβει ο Δήμος Φαιστού τις μελέτες για την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου πλησίον του ναού.

Κορυφώνονται οι εορτασμοί

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης κράτησαν τα γλέντια κι οι χοροί στο κέντρο του Τυμπακίου. Απο\ό νωρίς το βράδυ οι ψησταριές είχαν πάρει φωτιά και η περατζάδα γεμισε απο Τυμπακιανούς και επισκέπτες που ηρθαν να απολαύσουν το παραδοσιακό πανηγύρι.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να συνεχίστουν και σήμερα με επίκετρο την κεντρική πλατεία Τυμπακίου.

 

mesaralive.gr  25 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα