Μεγάλη η άνοδος στη στάθμη των γεωτρήσεων στον κάμπο της Μεσαράς.

mesaralive.gr  10 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μεγάλη η άνοδος στη στάθμη των γεωτρήσεων στον κάμπο της Μεσαράς.

Φωτο: greece365.wordpress.com

«Ανάσταση» για τον υπόγειο υδροφορέα, ήταν οι φετινές βροχοπτώσεις.

Οι μετρήσεις του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς, στις γεωτρήσεις του, δείχνουν άνοδο από 7 έως 9 μέτρα ενώ  υπάρχει και γεώτρηση που έδειξε άνοδο  12 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι ο ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς, παρακολουθεί συνεχώς την στάθμη των γεωτρήσεών του και προχωρεί σε μετρήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η τελευταία μέτρηση προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα για την βροχομετρική περίοδο που πέρασε, γίνονται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.

Μιλώντας στο mesaralive.gr το μέλος του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς κ. Γιώργος Βασιλάκης, επισημαίνει ότι οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου σε εφτά γεωτρήσεις που αφορούν τον κάμπο και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. «Η στάθμη έχει ανέβει από 7-9 μέτρα ενώ  υπάρχει και γεώτρηση η οποία έχει ανέβει 12 μέτρα. 

Πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Το γνωρίζαμε, ωστόσο τώρα αποδεικνύεται και από τα στοιχεία των μετρήσεων».

Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός

Ο κ. Βασιλάκης προσθέτει επίσης ότι οι μετρήσεις από τον ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης έχουν ξεκινήσει εδώ και 12 χρόνια.

«Τόση άνοδο είχαμε ξαναδεί πριν μια οχταετία όταν και πάλι είχε ρίξει πολλά χιλιοστά,  1.150 τότε».

Αυτό που προσθέτει είναι «θα πω κάτι που είχα ξαναπεί όταν  δημιουργήθηκε το Φράγμα, αν λειτουργήσει σωστά και έχουμε δυο καλές χρονιές, να μην παραξενευτούμε να  θα δούμε και επιφανειακά νερά όπως στη «Γριά Αμάτα» στο Πετροκεφάλι».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα.

«Σαράντα μέρες τώρα, έχουμε βάλει 260.000 κυβικά στον υπόγειο υδροφορέα, σε πηγάδια και παλιές δικές μας γεωτρήσεις,  8000 κυβικά το 24ωρο».

Επίσης προσθέτει ότι «όταν σταματήσει να τρέχει ο Γεροπόταμος και εφόσον το Φράγμα ξεχειλίζει, αυτό το νερό που χάνεται θα πάει στα κανάλια του κάμπου με νερό για να συνεχιστεί ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα.

 

mesaralive.gr  10 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα