Μελόπιτα με ανθότυρο

15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 8-10
500 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
30 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σκεύος
λίγο βούτυρο αγελαδινό + λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Για το γαρνίρισμα
μέλι και ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Για την μελόπιτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το πασπαλίζουμε καλά και παντού με το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
Γαρνίρουμε το γλυκό, όπως είναι καυτό, με μέλι και ξηρούς καρπούς.
Δείτε επίσης
- Πάνω από το 50% της Ευρώπης αντιμετωπίζει ξηρασία από τον Απρίλιο και μετά
- Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Κυνηγετική περίοδος: Ξεκινά στις 20 Αυγούστου - Απεριόριστο κυνήγι για 10 είδη, τι απαγορεύεται
- Τροφική δηλητηρίαση – Σαλμονέλα – Αλλαντίαση: Πλήρης οδηγός για ένα ασφαλές καλοκαίρι
- Κρέας: Έρχονται νέες αυξήσεις έως και 15% στις τιμές – Πότε θα τις «δουν» οι καταναλωτές