Μένουν στο δρόμο για να μην κλείσει για τις εργασίες

ekriti.gr  26 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μένουν στο δρόμο για να μην κλείσει για τις εργασίες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πανασού του Δήμου Γόρτυνας, που διανυκτέρευσαν στο δρόμοδιαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του δρόμου, στο πλαίσιο της κατασκευής της εθνικής οδού Ηρακλείου - Μεσαράς!

Ήδη, ξεκαθάρισαν ότι είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τη νομική οδό και ζητούν έναν παρακαμπτήριο δρόμο.
Οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που θέλουν, όπως λένε, την καινούρια εθνική οδό, επισημαίνουν ωστόσο, σπως δεν μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να είναι αποκλεισμένη και αναγκασμένη και οι κάτοικοι της να κάνουν καθημερινά τουλάχιστον 45 χιλιόμετρα επιπλέον για να πάνε στα σπίτια τους!
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση για το ζήτημα του δρόμου Αγίας Βαρβάρας-Πανασού χθες το απόγευμα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον ΟΑΚ, οι κάτοικοι εμμένουν στην απόφαση για το κλείσιμο του δρόμου. Έτσι στη διάρκεια της επαφής που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής δεν βρέθηκε κοινή γραμμή.
Μετά και την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να γίνει κάθε τι δυνατόν για να μην κλείσει ο δρόμος. Oι κάτοικοι των χωριών της Ρίζας βρίσκονται από το πρωί στο δρόμο, όπως έχει ενημερώσει με θέμα του το ekriti.gr, θέλοντας πάση θυσία να παραμείνει ανοικτός, πηγαίνοντας κόντρα στη σχετική απόφαση.
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιάννη Λιονάκη στο Ράδιο Κρήτη ο Φραγκίσκος Χριστοδουλάκης, πρόεδρος της κοινότητας και μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί, κανείς από τον ΟΑΚ δεν έχει πάει στο δρόμο για να τους ενημερώσει επίσημα παρά μόνο αστυνομικοί, με ένα χαρτί που λέει ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος για κυκλοφορία.
Μάλιστα την Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 10 το πρωί και αμέσως μετά στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο.

 

ekriti.gr  26 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα