Μερομηνια: Οι προβλέψεις για τις ημέρες του Πάσχα

  14 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Μερομηνια: Οι προβλέψεις για τις ημέρες του Πάσχα

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Πάντως, αρκετοί εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών. Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες – ιδίως οι μετεωρολόγοι- τα αμφισβητούν. Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βογιατζή, όπως μεταδίδει το enikos.gr, που μελετά τα μερομήνια, ο Απρίλιος αποτελεί “αίνιγμα”. Οι πυρκαγιές που έκαψαν την Ελλάδα στις αρχές του Αυγούστου θόλωσαν το τοπίο για το πώς θα κυμανθεί ο Απρίλιος. Με επιφύλαξη, τον Απρίλιο θα σημειωθεί άνοδο της θερμοκρασίας, τουλάχιστον, κατά το τελευταίο δεκαήμερο με ισχυρούς, όμως, ανέμους.

Μάιος 2024:
1 έως 5 αέρας, ίσως βροχή. 6 έως 16 Μαΐου άστατος καιρός, βροχές, μπουρίνια με σφοδρούς ανέμους, ίσως και καταιγίδες. 17 έως 24 πιο ήπιος καιρός, με επιφύλαξη λόγω πυρκαγιών. 25 έως 31 βροχές και αέρας.

Επίσης, ακολουθεί η ανάλυση του Λαρισαίου αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

Απρίλιος: Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 Απριλίου κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο του μήνα με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.

Μάιος: Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή πτώση στη συνέχεια και 17-26 Μαΐου υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

 

  14 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα