Μεσαρα: Απολογείται ο 22χρονος για την αποπειρα ανθρωποκτονίας-Στα μαχαίρια οι δικηγόροι

neakriti.gr  28 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρα: Απολογείται ο 22χρονος για την αποπειρα ανθρωποκτονίας-Στα μαχαίρια οι δικηγόροι

Η ώρα της απολογίας έφτασε για τον 22χρονο Κρητικό, ο οποίος τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου πυροβόλησε εναντίον του 29χρονου Νίκου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματιστεί βαρύτατα στο κεφάλι.

Ο 22χρονος, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού παραδόθηκε στην Αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αιματηρό περιστατικό που “έστειλε” τον νεαρό φοιτητή της Γεωπονικής στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κατηγορούμενου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας λίγα 24ωρα μετά το συμβάν. Ωστόσο, ο 22χρονος Κρητικός διέφευγε τη σύλληψη, καθώς για σχεδόν τρεις εβδομάδες παρέμενε άφαντος. Νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και αφού η κατάσταση της υγείας του νεαρού Νίκου άρχισε να βελτιώνεται, ο 22χρονος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών.

Τα επόμενα 24ωρα οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας, συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του κ. Διονύση Βέρρα.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, ζητώντας συγνώμη για την πράξη του και κλαίγοντας...

Την ίδια ώρα, ο τραγικός πατέρας του 29χρονου νεαρού Γιάννης Φανουράκης περίμενε από νωρίς το πρωί έξω από τα Δικαστήρια, προκειμένου να αντικρίσει τον άνθρωπο που “έστειλε” το παιδί του να παλεύει για τη ζωή του στην Εντατική.

Ο 22χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι.

Τα 24ωρα που ακολούθησαν ήρθε στο “φως” βίντεο που “αποτυπώνει” το συμβάν. Το πρώτο καταγεγραμμένο από κάμερα επεισόδιο ανάμεσα στον 22χρονο και στον 29χρονο φέρεται να εκτυλίσσεται γύρω στις 3:07 με 3:08 τα ξημερώματα, στην είσοδο των Μοιρών από Τυμπάκι. Η συγκεκριμένη κάμερα καταγράφει και ήχο. Ακούγονται φωνές και βρισιές. Ο διαπληκτισμός διαρκεί περίπου ένα λεπτό. Καταγράφεται κίνηση σαν μία σκιά να κατεβαίνει από το ένα αυτοκίνητο.

Στο δεύτερο και πιο αποκαλυπτικό βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται η λάμψη του πυροβολισμού από το πιστόλι του 22χρονου Μεσαρίτη, διακρίνονται τα δύο αυτοκίνητα με οδηγούς το 29χρονο θύμα και τον νεαρό δράστη να βρίσκονται στην ίδια ευθεία και να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα. Μετά τον διαπληκτισμό και τη λάμψη από το περίστροφο, καταγράφεται η αποχώρηση του δράστη από το σημείο του επεισοδίου, ενώ το αυτοκίνητο του θύματος λοξοδρομεί περίπου 15 μέτρα και βγαίνει εκτός οδοστρώματος.

Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, υπήρξε παρέμβαση από τον δικηγόρο της οικογένειας του 29χρονου κ. Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «οι αδίστακτοι δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη ζωή του θύματος για ασήμαντη αιτία, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το θύμα μέχρι σήμερα, λόγω της καταστάσεως της υγείας του, δεν είχε δυνατότητα να μιλήσει και να αποκαλύψει πώς μια ομάδα 5 αδίστακτων δραστών αποφάσισε να του αφαιρέσει τη ζωή, και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της Αστυνομίας να τους συλλάβει, αντί να απολογηθούν για το έγκλημά τους, έχουν το θράσος, πιθανότατα για την υπεράσπισή τους, αφού κανείς άλλος δεν έχει αντίγραφα του περιεχομένου της δικογραφίας, να διανέμουν στους δημοσιογράφους επιλεκτικά βίντεο, με τα οποία προσπαθούν να παραπλανήσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη της Κρήτης, που έχει εξαγριωθεί, για το τι ακριβώς συνέβη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του θύματος».

«Δυστυχώς γι’ αυτούς», συνεχίζει ο Αλέξης Κούγιας, «το θύμα έχει αρχίσει να συνέρχεται και να περιγράφει στους γονείς του τι ακριβώς συνέβη και πώς μια εγκληματική ομάδα τουλάχιστον 5 ατόμων προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή».

«Δεν έχω εξουσιοδότηση να μεταφέρω προς τα έξω το τι συνέβη σε αυτή την άγρια απόπειρα δολοφονίας από αδίστακτους δράστες, αλλά τις επόμενες μέρες είναι βέβαιο ότι το θύμα θα έχει τη δυνατότητα να περιγράψει στην κυρία ανακριτή Ηρακλείου το τι ακριβώς διέπραξαν εις βάρος του και πώς όχι ένας, αλλά περισσότεροι προσπάθησαν να του αφαιρέσουν τη ζωή, με επικεφαλής έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος μόλις είχε αποφυλακιστεί για άλλες ακραίες εγκληματικές συμπεριφορές», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ακολούθησε δήλωση από τον συνήγορο υπεράσπισης του 22χρονου κ. Διονύση Βέρρα, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή η αγωνία και το ενδιαφέρον όλων μας είναι ο άλλος νεαρός να βγει από το νοσοκομείο και να ανακτήσει πλήρως την υγεία του. Επομένως δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για φραστικά πυροτεχνήματα και λεκτικές προκλήσεις (...). Στο κάτω κάτω της γραφής, η ποινική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και εκεί θα αποκαλυφθούν όλα... Οι προσπάθειες πόλωσης του κλίματος στη μικρή τοπική κοινωνία από τρίτους (που σήμερα είναι και αύριο μπορεί να μην είναι σχετικοί με την υπόθεση, όπως πολλές φορές συμβαίνει...), δεν είναι το καλύτερο και σίγουρα δε βοηθά σε καμία κατεύθυνση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βέρρας.

 

neakriti.gr  28 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα