Μεσαρά: Η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας στο επίκεντρο

  07 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας στο επίκεντρο

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία  Υγείας και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να επιβραβεύεται και όχι να τιμωρείται με υπερφορολόγηση η ιδιωτική ή συλλογική πρωτοβουλία πολιτών που συνεισφέρει στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας.

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

«Το Κ.Υ. Χάρακα καλύπτει με την πρωτοβάθμια περίθαλψη που παρέχει, την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου και συγκεκριμένα μια τεράστια γεωγραφική περιοχή των Δήμων Γόρτυνας και Αρχανών-Αστερουσίων.

Τα προβλήματα χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται και η προστασία της υγείας των κατοίκων της Μεσαράς επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό που υπηρετεί και οι δωρεές πολιτών και φορέων.

Πρόσφατα, ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα αγόρασε με τη συνεισφορά της Περιφέρειας , Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων  και δωρεές πολιτών  ένα Υπερηχογράφο για το Κέντρο Υγείας Χάρακα, ο οποίος τιμολογείται περί τις 17.000 €, εκ των οποίων 2.000 € είναι ο ΦΠΑ, δηλαδή, φορολογείται ως είδος  πολυτελείας με 24%!

Μάλιστα, ο σύλλογος φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα με επιστολή του, την οποία σας διαβίβασα μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου ως αναφορά, εκφράζει την διαμαρτυρία του και ζητά την επιστροφή ΦΠΑ , με σκοπό την διάθεση του για περαιτέρω κτιριακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

Επειδή η Πολιτεία,  όταν αδιαμφισβήτητα αδυνατεί  να εξοπλίσει τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στοιχειώδη διαγνωστικά μέσα, θα πρέπει τουλάχιστον  η ιδιωτική ή συλλογική πρωτοβουλία πολιτών που συνεισφέρει στην αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΥ, να επιβραβεύεται  και όχι να τιμωρείται με υπερφορολόγηση.

Επειδή το Κ.Υ. Χάρακα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ολοένα αυξάνουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών, των φορέων και των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής για την αδράνεια της Κυβέρνησης.

Ερωτάσθε  κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να επιστραφεί ο ΦΠΑ στο σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα για τον υπερηχογράφο με σκοπό την διάθεση του για περαιτέρω κτιριακή αναβάθμιση του εν λόγω Κέντρου Υγείας;».

 

  07 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα