Μεσαρά: Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία στο Πετροκεφάλι

  03 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία στο Πετροκεφάλι

Η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 39χρονου κτηνοτρόφου Νίκου Μπιτσακάκη, στο Πετροκεφάλι, πέρυσι τον Αύγουστο, αναμένεται να εκδικαστεί στις 23 του μηνός στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. 
Τον κτηνοτρόφο εκτέλεσε στη βεράντα της κατοικίας του ο 28χρονος Ρουμάνος εργάτης του. Είναι συγκλονιστικό ότι στο σπίτι βρισκόταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, μόλις 8 ετών. Η σύζυγος και το μεγαλύτερο κορίτσι μόλις είχαν αναχωρήσει. 
Ο 28χρονος, ο οποίος διέμενε σε ένα πρόχειρο κατάλυμα απέναντι από την κατοικία της οικογένειας, βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του: να εκτελέσει το αφεντικό του, να σκηνοθετήσει (μάλλον αποτυχημένα) απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του και να στρέψει εντέχνως τις υποψίες των Αρχών σε βάρος επιχειρηματία της περιοχής, εκμεταλλευόμενος πρόσφατη λογομαχία που είχε με το θύμα.
Ο κτηνοτρόφος αιφνιδιάστηκε από το δολοφόνο του. Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες ώστε η Ασφάλεια Ηρακλείου να εξιχνιάσει την στυγερή δολοφονία. Ο «Λαέρτης», όπως ήταν γνωστός στην περιοχή της Μεσσαράς, είχε χρόνια στη δούλεψη του τον νεαρό Ρουμάνο. 
Σύμφωνα με τη μητέρα του νεκρού αλλά και την σύζυγο του, ο 39χρονος συμπεριφερόταν πολύ καλά στον αλλοδαπό εργάτη και του παρείχε τα πάντα. «Τον είχε σαν αδελφό του, σαν κοπέλι του» είχαν υποστηρίξει χαρακτηριστικά έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου. 
Από την άλλη, ο ίδιος ο Ρουμάνος ερωτηθείς για το κίνητρο της δολοφονίας, εμφανίστηκε να μισεί θανάσιμα το αφεντικό του, σε βαθμό που του είχε γίνει εμμονή η φυσική του εξόντωση του 39χρονου. Ισχυρίστηκε ότι του συμπεριφερόταν βίαια, σκληρά, απαξιωτικά, ότι τον ξυλοφόρτωνε και ότι του χρωστούσε χρήματα. 
Μαζί με τον 28χρονο στο εδώλιο παραπέμπεται και ένας 31χρονος συμπατριώτης του για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία επειδή φέρεται να είχε δώσει στον πρώτο το όπλο του φόνου.

 

  03 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα