Μεσαρά: Ξύπνησαν μνήμες απο το φονικό με τις μαγκούρες

neakriti.gr  14 October, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Ξύπνησαν μνήμες απο το φονικό με τις μαγκούρες

Ανέλαβε την ευθύνη ο ένας από τους τρεις για το άγριο φονικό

Την ευθύνη για την αποτρόπαιη δολοφονία του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς, πήρε σήμερα ο ένας από τους τρεις Κρητικούς που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για την επίμαχη υπόθεση. 

Πρόκειται για τον έναν από τους δύο αδερφούς (39 ετών σήμερα), ο οποίος κατά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σήμερα το πρωί είπε: «Μόνο εγώ τον χτύπησα. Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια (σ.σ. Προβιδάκη) και από την οικογένεια του αδερφού μου που βρίσκεται άδικα στη φυλακή». 

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν, ήταν δυο γιοι του αείμνηστου Προβιδάκη. 

Ο ένας εξ αυτών, ήταν αυτός ο οποίος ήταν συνοδηγός του πατέρα του, το μοιραίο εκείνο απόγευμα που ο τελευταίος βρήκε τραγικό τέλος στο Αντισκάρι. 

Ό συγκεκριμένος γιος του Κώστα Προβιδάκη κατέθεσε ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι χτυπούσαν τον πατέρα του κι ότι ο θάνατός του προκλήθηκε και από τους τρεις.

Επίσης, εξετάστηκε από το δικαστήριο κι ο αδερφός του θύματος, ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένος.

Επισημαίνεται ότι κατέθεσε κι ένας κάτοικος του Αντισκαρίου, ο οποίος βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το συμβάν. 

Ο εν λόγω μάρτυρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι είδε τον 39χρονο να σπάει το αυτοκίνητο του θύματος, ωστόσο, υποστήριξε ότι χρειάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι του καθώς έκλαιγε το παιδί του με αποτέλεσμα να μη δει τι συνέβη στη συνέχεια.

Η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα προκάλεσε, μάλιστα, την "έκρηξη" οργής της Προέδρου του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα απουσίαζε από το δικαστήριο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον ουσιώδεις της υπόθεσης. 

Ο εν λόγω μάρτυρας υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση. Για αυτόν το λόγο προσήλθε στο δικαστήριο ο γιος του, ο οποίος είπε ότι ο πατέρας του αδυνατεί να καταθέσει. 

Ωστόσο, η Έδρα ζήτησε ο εν λόγω μάρτυρας να παρασταθεί στο δικαστήριο στις 30 Οκτωβρίου προκειμένου να μιλήσει ενώπιον της Έδρας για τα όσα είχε δει. 

Η δίκη διακόπηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και θα συνεχιστεί το πρωί της 30ης Οκτωβρίου.

 

neakriti.gr  14 October, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα