Μεσαρά: Μετά το σεισμό του 2013, εχουν ανάγκη από ένα καινούριο σχολείο!

mesaralive.gr  25 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Μετά το σεισμό του 2013, εχουν ανάγκη από ένα καινούριο σχολείο!

Στη Γαλιά υπάρχει μεγάλη ανάγκη κατασκευής από ένα σχολείο

Στη Γαλιά υπάρχει μεγάλη ανάγκη κατασκευής από ένα σχολείο. Αυτό διαπιστώνονται από τις φωνές που ακούγονται από την τοπική κοινωνία.

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας του νέου σχολικού κτιρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλιά ζητούν τόσο οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων, όσο και σύσσωμη η τοπική κοινωνία της περιοχής. 

Μάλιστα, η κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος καθίσταται εύκολα υλοποιήσιμη, αφού υπάρχει επαρκής χώρος, 4.000 τ.μ. περίπου, στο οικόπεδο που υπάρχει το υφιστάμενο κτίριο, προκειμένου να αναγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα.   

Η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Νηπιαγωγείου Γαλιάς, καθώς και του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων που λειτουργεί στη Γαλιά και τώρα στεγάζεται και αυτό στις λυόμενες αίθουσες που λειτουργεί και το Δημοτικό Σχολείο. 

Στην ανάγκη κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου της Γαλιάς αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Η ανάγκη κατασκευής σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς του ν. Ηρακλείου είναι απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών του αριθμού των μαθητών της περιοχής. Το υφιστάμενο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου δεν λειτουργεί, αφού, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από το σεισμό του Οκτωβρίου του 2013, κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση. Το σχολικό κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Δημοτικού να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.    

Είναι ανήκουστο να υπάρχουν στις μέρες μας σχολικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, που έχουν σημαντικές ελλείψεις σε στοιχειώδη ζητήματα, και που δεν καλύπτουν τις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Η άμεση εύρεση κατάλληλης λύσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης και αποτελεσματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας στη Γαλιά είναι απαραίτητη. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η εκπαίδευση των μαθητών και η παροχή σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων που να λειτουργούν αποτελεσματικά και να είναι ασφαλή για τα παιδιά».

 

mesaralive.gr  25 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα