Μεσαρά: Μόνο με τρακτέρ η διέλευση στους αγροτικούς δρόμους - Μεγάλες ζημιές

  14 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Μόνο με τρακτέρ η διέλευση στους αγροτικούς δρόμους - Μεγάλες ζημιές

Τεράστια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση στους Δήμους Φαιστού και Μινώα Πεδιάδος.

Η υπερχείλιση του Φράγματος Ινίου χθες το απόγευμα, όταν μέσα σε 55 λεπτά έδωσε 8 πόντους νερό προκάλεσε τεράστια ανησυχία στους κατοίκους. Μάλιστα όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ινίου Νεκτάριος Κοκολάκης πρέπει να ελεγχθεί η στατικότητα του έργου. Ο ίδιος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην περιοχή τόσο στο φράγμα όσο και στο γεφυράκι που συνδέει το Ίνι με τους Κασάνους, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, η διέλευση στο αγροτικό οδικό δίκτυο, γίνεται μόνο με τρακτέρ.

Ίδια η κατάσταση και στον δήμο Φαιστού όπου ο δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης είπε ότι το αγροτικό δίκτυο σε όλο τον δήμο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

"Φοβάμαι ότι σε ένα πιο έντονο καιρικό φαινόμενο θα έχουμε τεράστια προβλήματα. Πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις στα ρέματα, όχι ένα τσαπάκι απλά να καθαρίζει τα μπάζα. Το πρόβλημα έγινε ορατό και μέσα στα χωριά, σε Καπαριανά, στον Κόκκινο Πύργο, στις Μοίρες, όπου πλημμύρισαν δρόμοι".

Παράλληλα ο δήμαρχος έκανε έκκληση στους πολίτες για προσοχή, με αφορμή το περιστατικό στην κλειστή ιρλανδική διάβαση Πλάτανος - Καπαριανά, όπου ένας κάτοικος, παρά τις σημάνσεις, προσπάθησε να την περάσει.

Αξίζει να σημειώνουμε ότι και στις δύο περιοχές, το χαλάζι που έπεσε χθες το μεσημέρι έδωσε τη χαριστική βολή στις ελαιοκαλλιέργειες.

Ζημιές

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή όλης της Κρήτης από τις έντονες χαλαζοπτώσεις που έπληξαν περισσότερο το νότιο τμήμα του νησιού και στο Ηράκλειο τους Δήμους Φαιστού και Μινώα Πεδιάδος. 

Και στα Χανιά όμως σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές, αφού υδροστρόβιλος χτύπησε την Κουντούρα το μεσημέρι, προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές τόσο στα θερμοκήπια, όσο όμως και στην παραγωγή. 

Στο Δήμο Φαιστού αντίστοιχα, οι καταστροφές που σημειώθηκαν είναι πάρα πολύ μεγάλες με το Σύλλογο των ιδιοκτητών να προχωρά σε αυτοψίες στην περιοχή και να διαπιστώνει πολύ σοβαρές καταστροφές από τη χαλαζόπτωση. Καταστροφές παρατηρούνται επίσης και στην αγροτική παραγωγή. 
Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή από το Ίνι έως και τη Λαγούτα, όπου λόγω της χαλαζόπτωσης υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και ειδικότερα στα ελαιόδεντρα. 

Η κατάσταση στην περιοχή είναι ακόμα χειρότερη σε σχέση με άλλες, με δεδομένο πως ήδη αρκετά ελαιόδεντρα έχουν πληγεί από το δάκο. 

ekriti.gr

 

  14 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα