Μεσαρά: Όλα έτοιμα για τα “27α Καζαντζάκεια”

mesaralive.gr  22 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Όλα έτοιμα για τα “27α Καζαντζάκεια”

Ο Π.Ο.Η. «ΚΑΣΤΡΟ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσιών, Μαλεβιζίου και Φαιστού, διοργανώνει τα 27α Καζαντζάκεια, από 29 έως και 31 Μαρτίου 2019.

Οι κατηγορίες που λαμβάνουν μέρος, είναι Ανδρών (Elite-U23-Εφήβων σε κοινή κατάταξη), Παίδων, Μαστερς, ενώ η κατηγορία Open θα αγωνιστεί μόνο στο Criterium της 31ης Μαρτίου.

Επισημαίνουμε ότι τα 27α Καζαντζάκεια είναι ποδηλατικός γύρος για την 1η και 2η ημέρα δηλαδή θα υπάρξει γενική βαθμολογία στου 2 πρώτους αγώνες, ενώ το criterium της Κυριακής είναι ξεχωριστός αγώνας.

‘Οσον αφορά το γύρο κάθε ομάδα αποτελείται από 6 ποδηλάτες, ανά καταηγορία. Καμία ομάδα δεν μπορεί να ξεκινήσει με λιγότερους από τέσσερεις ποδηλάτες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μικτές (mixed) ομάδες (απαραίτητη η κοινή εμφάνιση).

Στο criterium δεν θα υπάρχει περιορισμός αθλητών.

Χθες εξάλλου τα μέλη της  οργανωτικής επιτροπής των 27ων Καζαντζακειων   Σαρρης Νωντας και Κεφαλακης Στελιος, επανεξέτασαν την διαδρομή Μυρτιά- Τυμπακι  107 χλμ , ειδικά τον τερματισμό .Υπήρξε αρίστη συνεργασία  με τους :

1.ΠΟΥΛΙΝΑΚΗ ΜΑΝΟΥΣΟ αντιδήμαρχο Τυμπακίου δήμου  Φαιστού

2.ΚΑΝΑΚΑΡΑΚΗ ΜΑΝΟΛΗ τοπικό πρόεδρο  στο Πετροκεφαλι δήμου  Φαιστού

3.ΜΟΥΝΤΡΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ από την Βαγιωνια

4..ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου Τυμπακίου

5.ΚΟΚΑΡΑΚΗ ΜΑΝΟΛΗ  πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου   “  Αρμαθιά “Τυμπακίου

Αποφασίσθηκε ο τερματισμός να γίνει 200 μέτρα πριν την παραλία Αρμαθιάς και στην συνέχεια να γίνουν οι απονομές και φιλοξενία με φαγητό από τους πολιτιστικούς συλλόγους στο  πολύ καλά οργανωμένο χώρο “δασάκι “  300 μέτρα από τον τερματισμό.

Αναμένεται να υπάρξει αρκετός κόσμος  από την ευρύτερη περιοχή  , στον τερματισμό  , το Σάββατο 30/3/2019 και ώρα περίπου 16.30

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ 27α Καζαντζάκεια  στηρίζονται από τις Μινωικές γραμμές

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές θα γίνουν στο τέλος κάθε αγώνα στον τερματισμό ( 1ος αγώνας Ροδιά, 2ος αγώνας Τυμπακι) κατά την διάρκεια του φαγητού αμέσως μετα τον κάθε αγώνα. Στο Criterium Ηρακλείου στον χώρο τερματισμού (Λιμάνι) με την λήξη των αγώνων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και της U.C.I. για την ποδηλασία δρόμου. Για ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα θα αποφασίζει τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα της τροποποίησης των Αγώνων και των τεχνικών όρων της προκήρυξης. Θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων πρώτα και κύρια για την ασφάλεια των αγωνιζομένων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με ομάδες των 6 (ελάχιστο 4) ανά κατηγορία. Στο crierium η δεν υπάρχει όριο συμμετοχής ανά σωματείο. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Ο Π.Ο.Η. ΚΑΣΤΡΟ δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ατύχημα και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ) και να τηρούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Επίσης πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και της Αγωνοδίκου επιτροπής.

Για τα οχήματα συνοδείας στους αγώνες αντοχής, θα υπάρχει ένα όχημα συνοδείας ανά σωματείο (ανεξάρτητα αν ξεκινούν μια ή περισσότερες κατηγορίες), ανά εκκίνηση.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα συνοδείας στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡ θα εξυπηρετούνται από τις ομάδες τους, συνολικά. Από την γραμματεία θα παραλάβουν διακριτικό σήμα που θα επικολλήσουν στο αυτοκίνητο συνοδείας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής, πρέπει να σταλούν στο mail του Π.Ο.Η. «ΚΑΣΤΡΟ», [email protected] αυστηρά μέχρι 25/3/2019. Πέραν της ημερομηνίας αυτής ουδεμία ευθύνη έχουμεόσον αφορά την κάλυψη διαμονής διατροφής των ομαδόν που έχουν προσκληθεί και σύμφωνα με την φόρμα της δήλωσης συμμετοχής που σας αποστέλλουμε η οποία και θα πρέπει να είναι σε επεξεργάσιμη μορφή .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ, καλύπτει οικονομικά για κάθε σύλλογο, μέγιστο αριθμό αθλητών 8 (οκτώ) και 1 συνοδό ανά 4 αθλητές. Πέραν του μέγιστου αυτού αριθμού οι ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν με περισσοτέρους αθλητές, αλλά με δικά τους έξοδα διαμονής, διατροφής, μέ όρους όπως αναφέρεται παρακάτω.

Ο Π.Ο.Η. «ΚΑΣΤΡΟ» θα καλύψει τη διαμονή και διατροφή σε όλους τους αθλητές των σωματείων όπως αναφέρεται παραπάνω (8 αθλητες + 2 συνοδοί ) και ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ (ELITE – U23 – ΕΦΗΒΩΝ) και ΠΑΙΔΩΝ. Ειδικά για τους Μαστερς θα καλυφθεί η διαμονή μόνο των πρώτων 20 της γενικής κατάταξης του γύρου, που θα προκύψει.
Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνονται 2 πρωινά (30-3-2019 και 31-3-2019) καθώς και 4 συνολικά γεύματα (ένα το βράδυ της Παρασκευής 29-3-2019, δυο την 30-3-2019 και ένα την 31-3-2019). Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και συνοδοί και για τους 3 αγώνες θα καταβάλουν το ποσό των 15 € συνολικά ανά άτομο. Αυτοί που θα συμμετάσχουν μόνο την Κυριακή (στον αγώνα Criterium) θα καταβάλουν το ποσό των 10ευρώ.
Για την κατάθεση του ποσού παραθέτουμε τον τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου μας στην τράπεζα.

Το ίδιο ισχύει και για την κατηγορία ΟΠΕΝ , όπου θα αγωνισθούν μόνο την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Στην κατάθεση πρέπει να αναφέρουν Ονοματεπώνυμο ,κατηγορία και σύλλογο που ανήκουν.

Επιπλέον, στα πλαίσια της χορηγικής στήριξης των Μινωικών Γραμμών, η εταιρεία διευκολύνει τις μετακινήσεις των αθλητών-συνοδών παρέχοντας ειδικές τιμές σε αυτούς και τα οχήματα που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη. Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους διοργανωτές του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ.


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον 1ο, 2ο και 3ο νικητή κάθε κατηγορίας που συμπληρώνεται θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα 4ο,5ος και 6οςδίπλωμα. Η Παρουσία των νικητών είναι υποχρεωτική στις βραβεύσεις, με την αγωνιστική τους εμφάνιση. Στον πρωτοπόρο του Γύρου (κάθε κατηγορίας θα απονέμεται φανέλα, την οποία και θα φορέσει υποχρεωτικά στο 2ο ΕΤΑΠ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ:

Α. Σύμφωνα με την γενική κατάταξη του γύρου (2 αγώνες) :
• ΑΝΔΡΕΣ και U23: 1ος 100€, 2ος 80€ 3ος 60€ = 240 €
• ΕΦΗΒΟΙ: 1ος 80€ , 2ος 60€, 3ος 40€= 180 €
• ΠΑΙΔΕΣ: 1ος 50€ , 2ος 35€, 3ος 20€ = 105 €
• ΜΑΣΤΕΡΣ 1ος 50€ , 2ος 35€, 3ος 20€ = 105 €
ΣΥΝΟΛΟ ………………………………..630 €

Β. Σύμφωνα με την γενική κατάταξη του criterium (1 αγώνας) :
• ΑΝΔΡΕΣ καιU23: 1ος 40€, 2ος 30€ 3ος 20€ = 90 €
• ΕΦΗΒΟΙ: 1ος 30€ , 2ος 20€, 3ος 10€= 60 €
• ΠΑΙΔΕΣ: 1ος 30€ , 2ος 20€, 3ος 10€= 60 €
• ΜΑΣΤΕΡΣ 1ος 30€ , 2ος 20€, 3ος 10€= 60 €
ΣΥΝΟΛΟ ………………………………..270 €

 

Επιπλέον, στα πλαίσια της χορηγικής στήριξης των Μινωικών Γραμμών, η εταιρεία διευκολύνει τις μετακινήσεις των αθλητών-συνοδών παρέχοντας ειδικές τιμές σε αυτούς και τα οχήματα που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη. Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να απευθύνονται στους διοργανωτές του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ».

Επίσης, οι Μινωικές Γραμμές προσφέρουν, ως επιβράβευση, ένα δώρο στον 1ο νικητή από τις κατηγορίες: Ανδρών, Εφήβων και Παίδων στον 2ο αγώνα (108.9χλμ. με τερματισμό Αφραθια - Τυμπακι)».

H τελικά συμφωνηθείσα με την αστυνομία , διαδρομή  των 108,9 χλμ της 30/3//2019  παρουσιάζεται  στον  επισυναπτόμενο πίνακα  στον οποίο αναφερόνται πιθανά χρονικά περάσματα από τους οικισμούς  με την υπόθεση της μέσης ταχύτητας των αθλητών τα 35 χλμ/ώρα ,η μέση ταχύτητα  την 39χλμ /ώρα 

Στην επισυναπτόμενη αφίσα φαίνονται όλοι οι οικισμοί από τους οποίους περνάμε  ειδικά στον 2ο αγώνα 30/3/2019 ο οποίος τερματίζει πολύ κοντά στην παραλία Αφραθια .

Να σημειωθεί ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αρμαθιάς και Τυμπακίου θα προσφέρουν γεύμα στους αθλητές  της ημέρας αυτής μετα τον τερματισμό  , στο Δασάκι ,όπου και θα γίνουν και οι απονομές

 

mesaralive.gr  22 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα