Μεσαρά: Σημειώνονται οξύτητες αυξημένες λόγω δάκου

mesaralive.gr  27 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Σημειώνονται οξύτητες αυξημένες λόγω δάκου

Μείωση της παραγωγής κατα 30% έχουμε στη Μεσαρά κατά μέσο όρο με το λάδι να παρουσιάζει πρόβλημα σε σχέση με την οξύτητα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανόλης Ορφανουδάκης, λέει  μιλώντας στο mesaralive.gr ότι υπαρχουν δυστυχώς μεγάλες οξύτητες, τόσο στο Τυμπάκι όσο και σε γύρω περιοχές. 

Αυτή τη στιγμή το καλύτερο λάδι είναι αυτό των πέντε γραμμών, γιατί στις περισσότερες περιοχές έχουμε πρόβλημα με τον δάκο. 
«Ο κόσμος πλέον μαζεύει εντατικά αλλά υπάρχουν και περιοχές - ειδικά εδώ στον αναδασμό στο Τυμπάκι - που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα». 
Την ίδια ώρα, η Μεσαρά έχει άκοπα λάδια από πέρυσι σε μεγάλες ποσότητες. «Αυτό που ακούγεται είναι ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες και αυτό το φαινόμενο πιέζει προς τα κάτω και την τιμή του καινούργιου λαδιού. Όσοι έχουν παλιό λάδι προσπαθούν να “διώξουν” το περυσινό λάδι κάνοντας διάφορες προσφορές, για να μπορέσουν να εμπορευτούν το φετινό. Βέβαια το φετινό λάδι στη Μεσαρά είναι σε σχέση με πέρυσι σε χαμηλότερα επίπεδα μέχρι και 30%», αναφέρει μιλώντας στο neakriti.gr
Καταλήγοντας, ο Μανόλης Ορφανουδάκης είπε ότι φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου επιχειρεί να κάνει για πρώτη φορά τυποποίηση ελαιολάδου, ενώ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσαράς δραστηριοποιείται ήδη στην τυποποίηση του προϊόντος.

 

mesaralive.gr  27 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα