Μεσαρά: Τρία χωριά 20 μέρες χωρίς νερό - Τι απαντά η Δημοτική Αρχή

Τραγική είναι η κατάσταση σε τρία χωριά του Δήμου Γόρτυνας, τη Μεγάλη Βρύση, το Λαράνι και τα Πρεβελιανά, οι κάτοικοι των οποίων έχουν να δουν νερό στις βρύσες τους εδώ και κοντά 20 μέρες!
Όπως είπαν στο ekriti, βρίσκονται σε απόγνωση, δε μπορούν αν εξυπηρετήσουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους, και δεν έχουν καμία ενημέρωση από τη δημοτική αρχή.
Το ekriti επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη ο οποίος απέδωσε το πρόβλημα στη σοβαρή ζημιά που υπέστησαν και οι δύο γεωτρήσεις του Λαρανίου. "Και οι δύο γεωτρήσεις είναι πολύ βαθιές, στα 500 μέτρα, και υπέστησαν βλάβη ταυτόχρονα.
Δεν βρήκαμε ανταλλακτικά, ενώ ο ένας και μοναδικός γερανός ο οποίος μπορεί, λόγω βάθους των γεωτρήσεων, να παρέμβει, δεν μπόρεσε να δουλέψει το περασμένο Σάββατο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Κατανοούμε το σοβαρό πρόβλημα, κάνουμε ότι μπορούμε", είπε ο κ. Σχοιναράκης.
Δείτε επίσης
- Μετακίνηση σε βάθος 11,5 μέτρων στο Μαγαρικάρι- Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ρωγμές
- Κρήτη: τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων
- Δωρεάν στειρώσεις και ηλεκτρονική σήμανση από το Δήμο Φαιστού για ζώα συντροφιάς
- Ναυταθλήτικός Όμιλος Τυμπακίου: “ΦΑΙΣΤΟΣ RACE 2025”: Οpen Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας
- Μοίρες: Οικογενειακή βία- Μέχρι και μέσα από τα κρατητήρια την απειλούσε
Σχετικά άρθρα
- Θέμα mesaralive.gr: Σε φουλ ρυθμούς οι εργασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με το νερό
- Το ζεστό νερό κάνει καλό στην υγεία μας
- Nερό στους Δήμους μέσω του Φράγματος Αποσελέμη
- Νερό στο Φράγμα Αποσελέμη και από το Οροπέδιο Λασιθίου
- Έγκριση της χρηματοδότησης του εξοπλισμού του αρδευτικού δικτύου στη Γέργερη