Μεσαρά: Ζητούν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

  22 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Ζητούν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Ανακοίνωση απο τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας "Φαιστός"

Αναλυτικά:

 «Το Υπουργείο Παιδείας τις τελευταίες ημέρες προωθεί ένα σχέδιο ριζικών συμπτύξεων τμημάτων πανελλαδικά. Έτσι, με εντολή Κεραμέως οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας επιχειρούν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να υποβαθμίσουν σχολεία και να προχωρήσουν σε συγχώνευση τμημάτων. Την ίδια στιγμή που απαιτείται η αραίωση των τμημάτων, όπως επιβάλλουν και τα δεδομένα της πανδημίας, το ΥΠΑΙΘ αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Ο προφανής στόχος είναι να εξοικονομήσουν 6000 εκπαιδευτικούς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες το ένα μετά το άλλο κλείνουν τμήματα σε σχολεία του Δήμου Φαιστού κι ενώ βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Οκτωβρίου. Μετά το Γυμνάσιο Μοιρών ακολουθούν το Δημοτικό σχολείο Πιτσιδίων, που αποχωρούν δύο δάσκαλοι και το 3ο Δημοτικό σχολείο Τυμπακίου, που αποχωρεί ένας δάσκαλος, ενώ υπάρχουν κι άλλα σχολεία του Ν. Ηρακλείου στα οποία συγχωνεύονται τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι πλέον σε πολλά σχολεία αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις.

Ζητάμε να γίνει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία μας, ώστε ο Δήμος μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την επίλυση του ζητήματος και τη στήριξη των σχολικών μας μονάδων.».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  22 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα