Μεσογειακή τάρτα με κοτόπουλο

Υλικά
1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
4 κουτ. σούπας ε. π. ελαιόλαδο
400γρ. φιλέτο στήθοςκοτόπουλου σε κομματάκια
2/3 φλιτζανιού γάλα
3 αβγά
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200γρ. φέτα θρυμματισμένη
8 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο, ζεματισμένα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα πάπρικα
10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και λαδώνουμε καλά μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Βγάζουμε τη ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε το φύλλο, πιέζοντας με τα δάχτυλα και καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα τυριά, τα μπουκετάκια του μπρόκολου κομμένα στη μέση κάθετα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη, μοιράζουμε τις ελιές ολόκληρες και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η επιφάνεια της τάρτας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Αναμένεται απογοητευτική η φετινή σοδειά ελαιολάδου στη χώρα μας- Ούτε 220.000 τόνοι- οι τιμές
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα κατάθεσης 10 εγγράφων από το ΠΑΣΟΚ - Ζητούν άμεσα τη λίστα των 6.000 ΑΦΜ
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
- Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: προβληματίζουν τα πολλά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη