Μεταβίβαση δικαιώματος χρήσης παραλιών στην Μονομετοχική των Ματάλων

mesaralive.gr  30 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μεταβίβαση δικαιώματος χρήσης παραλιών στην Μονομετοχική των Ματάλων

φωτο:freedomgreece.blogspot.com

Το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Φαιστού, μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων, ωστόσο σήμερα ο Δήμος Φαιστού μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο τις παραλίες των Ματάλων,του Κομμού και της Κόκκινης Άμμου,αφού παρά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για Καλαμάκι και Κόκκινο Πύργο, θα πρέπει να προηγηθούν κάποιες διαδικασίες οι οποίες είναι χρονοβόρες.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, το οποίο αποφάσισε την  ολική μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης των παραλιών των Ματάλων, του Κομμού και της Κόκκινης Άμμου από το Δήμο Φαιστού στην «ΜΑΤΑΛΑ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από σχετική  εισήγηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Αρμουτάκη και σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 7 Απριλίου 2015.

Η μεταβίβαση αυτή, σύμφωνα με την εισήγηση κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει την λειτουργία της και προφανώς για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες από την εταιρεία για την υποδοχή και την ασφάλεια των επισκεπτών των παραλιών (ναυαγοσωστική κάλυψη, καθαρισμός παραλιών κτλ).

Όπως ανέφερε ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους, ο Δήμαρχος Φαιστού «γίνονται προσπάθειες να εκμεταλλευτούμε και τις παραλίες σε Καλαμάκι και Κόκκινο Πύργο, ωστόσο προς το παρόν δεν μπορούμε, αφού θα πρέπει να προηγηθούν κάποιες διαδικασίες οι οποίες είναι χρονοβόρες.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί γιατί πρόκειται για έσοδα τα οποία έχει ανάγκη ο Δήμος ωστόσο τα στερείται.

Από δω και πέρα πρέπει ο Δήμος να αντλήσει ανταποδοτικότητα γιατί χωρίς ανταποδοτικότητα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ο κ. Αρμουτάκης επεσήμανε επίσης ότι «το 30% πρέπει να το καταβάλουμε, για να μην φτάσουμε στο σημείο να χρωστάμε 658.000 ευρώ στη Κτηματική Υπηρεσία και να μην μπορούμε σήμερα να ανταπεξέλθουμε σαν εταιρεία».

 

mesaralive.gr  30 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα