Μετρούν “πληγές” από τον Ηφαιστίωνα

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα στα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Φαιστού που «έτρεχαν» να αντιμετωπίσουν προβληματα λόγω της κακοκαιρίας
Είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα πως τα κλιμάκια της ΔΕΥΑΦ κλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις να δώσουν λυσεις σε σημεία όπου είχαν προκληθεί βλάβες. Γεωτρήσεις και αντλίες είχαν θέματα, με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας του Δ Φαιστού να καταβάλλουν και να καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά, ώστε οι πολίτες να μην έρθουν μπροστά σε απρόοπτα και δυσάρεστες συνέπειες.
"Πληγωμένα" ομως άφησε και τα λιμάνια της Κρήτης, το πέρασμα της κακοκαιρίας "Ηφαιστίωνας" Ευτυχώς δεν είχαμε τραγικές συνέπειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο οι ζημιές είναι αρκετές και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πρέπει να επιλυθούν.
Μεταξύ άλλων προκλήθηκαν ζημιές σε πλωτές εξέδρες, είχαμε ξεριζώματα δέντρων αλλά και σπάσιμο φωτιστικών και φρεατίων, μεταφορά φερτών υλικών στην στεριά και πολλά ακόμα.
Ζημιές καταγράφηκαν τόσο στο Λιμάνι του Ηρακλείου όσο και στα λιμανάκια των Λινοπεραμάτων και της Παντάνασσας.
Άμεσα από τα κατά τόπους λιμενικά ταμεία και τους δήμους ξεκίνησε πάντως η προσπάθεια καθαρισμού και επιδιόρθωσης των ζημιών.
Δείτε επίσης
- Νέα διάσωση μεταναστών στους Καλούς Λιμένες
- Δήμος Φαιστού: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΠΠ για την Αντιπλημμυρική Περίοδο
- Δήμος Φαιστού: Ευχές του Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά
- Α.Σ Τυμπακίου: Ενημερωτική Εσπερίδα για την Προσωποποιημένη Άρδευση
- ΓΣEE: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητεί μείωση του χρόνου εργασίας στις 37,5 ώρες την εβδομάδα