Μητσοτάκης στο Bloomberg: «H Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά»

  22 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
Μητσοτάκης στο Bloomberg: «H Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά»

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά» και ότι η οικονομία της αποδίδει σε υψηλότερους ρυθμούς από αυτούς της ευρωζώνης εξέπεμψε μέσω συνέντευξης του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και επέμεινε πως μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, που έχουμε αναλάβει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών χωρίς να θυσιάζουμε την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική πειθαρχία.

«Η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στο κόστος δανεισμού μας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της χωρίς πρόβλημα.

Η Ελλάδα πάει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
«Πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και νομίζω ότι θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον τουρισμό και τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει σχετικές επενδύσεις για να επιτευχθεί αυτό.

Ο κόσμος στην Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός, συνεχίζει να ταξιδεύει και να προτιμά την Ελλάδα σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι οι σκανδιναβικές και βόρειες παραλίες να ανταγωνιστούν τις ελληνικές.

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η κλιματική κρίση είναι εδώ, καταφέραμε να σώσουμε χιλιάδες ανθρώπους
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μίλησε για την κλιματική αλλαγή και σημείωσε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στη βραχυπρόθεσμη προσαρμογή. Στην Ελλάδα κάναμε πρόοδο και καταφέραμε να σώσουμε χιλιάδες ανθρώπους, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά στη κλιματική κρίση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επιπτώσεις της «είναι πλέον εδώ» και πως «θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικότεροι σε ό,τι αφορά στην προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα αλλά και στη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα». Επανέλαβε δε, πως η χώρα μας είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

 

  22 September, 2023 ΑΡΘΡΑ