Μητσοτάκης : Ζητώ καθαρή εντολή για να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας του 2019

  20 May, 2023 ΑΡΘΡΑ
Μητσοτάκης : Ζητώ καθαρή εντολή για να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας του 2019

Την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (19/5) στο Θησείο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος έδωσαν δυναμικό παρόν.  

«Είμαστε ξανά εδώ στην καρδιά της Αθήνας, έτοιμοι να δώσουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή» είπε στην έναρξη της ομιλίας του, τονίζοντας πως η συγκέντρωση είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που έκανε πριν τέσσερα χρόνια, στην επίσης τελευταία ομιλία του πριν τις εκλογές του 2019.

«Όλοι μας ήρθαμε με κρίσεις πρωτόγνωρες, αλλά και στοιχήματα που τα κερδίσαμε και βγήκαμε πάλι νικητές» σημείωσε εν μέσω αποθέωσης ο πρωθυπουργός.

«Βάλαμε τα θεμέλια μιας χώρας. Με την βοήθεια του ελληνικού λαού θα συνεχίσουμε το έργο. Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης συνεχίζουμε την ανοικοδόμηση της χώρας. Ερχόμενος είδα γύρω μου παλιούς αγωνιστές και νέα παιδιά της παράταξης. Αυτό το γαλάζιο ποτάμι είναι πράγματι πρωτόγνωρο για την πόλη μας» πρόσθεσε στο αρχικό σκέλος της ομιλίας του.

Έμεινα πιστός στο καθήκον μου αυτή την τετραετία

«Στον ίδιο χώρο πριν τέσσερα χρόνια μιλούσα για θωράκιση των συνόρων και την μείωση φόρων. Τίμησα τα πρώτα και έκανα πράξη τα δεύτερα. Έμεινα πιστός στο καθήκον μου» συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Σήμερα μπορούμε να λέμε τα είπαμε και τα κάναμε πράξη. Πληρώνουμε 50 λιγότερους φόρους, έχουν αφαιρεθεί βάρη 7 δις, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, έπεσε ο πρώτος συντελεστής, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και οι γονείς μεταβιβάζουν δωρεάν την περιουσία τους στα παιδιά τους. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα. Στηρίξαμε την κοινωνία», συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 650 στα 780 ευρώ και οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις για πρώτη τη φορά μετά από 12 χρόνια.

Μιλώντας για την οικονομία είπε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα. «Με κυβέρνηση της ΝΔ το εγγυώμαι ότι θα γίνει πραγματικότητα στις πρώτες 100 ημέρες», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα υπάρχουν όσο κι αν κάποιοι έκαναν πως δεν τα έβλεπαν, ενώ για το φράχτη στον Έβρο είπε ότι επεκτείνεται.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και στα αναγεννημένα ναυπηγεία μας.

«Για εμάς η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «και στο μέτωπο της διπλωματίας δεν μείναμε στάσιμοι», πως είμαστε διεθνής ενεργειακός κόμβος και η φωνή της Ελλάδος ακούγεται.

«Αυτά που είπαμε τα κάναμε πράξη», επανέλαβε με έμφαση.

Σε 100 μέρες θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα

«Απελευθερωθήκαμε από την ευρωπαϊκή εποπτεία, αναβαθμιστήκαμε 12 φορές και μέσα στις πρώτες 100 ημέρες κυβέρνησής μας θα έρθει και η επενδυτική βαθμίδα» είπε ακόμη κάνοντας μία εκτενή αναφορά στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση τόσο σε εξωτερική πολιτική, όσο και στο Δημόσιο.

«O EΦΚΑ βγάζει τις συντάξεις στην ώρα τους, όχι σε δύο χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πρόσφατες τραγωδίες έδειξαν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά. Οπως και στην παιδεία. Εμείς κάναμε 25.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια» σημείωσε αναφερόμενος για την Παιδεία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού που υπεγράφη, ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, που υποστηρίζει, για την πρόκριση στο τελικό της Ευρωλίγκα.

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Οι τέσσερις στόχοι μας την τετραετία είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, αποτελεσματικό κράτος με αξιολόγηση παντού και περήφανη και ισχυρή πατρίδα» είπε ακόμη, για να αναφέρει τον στόχο των 950 ευρώ ως κατώτατο μισθό ως το τέλος της τετραετίας.

Συνέχισε στον στόχο της κυβέρνησης για τον τομέα της Υγείας, αλλά και στο δημόσιο, σημειώνοντας πως θα γίνονται «αξιολογήσεις παντού» σημείωσε.

Οι πολίτες ψηφίζουν για το ποιος θα κρατά σταθερά το τιμόνι στην εξωτερική πολιτική της χώρας» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα του δημογραφικού».

Αναφερόμενος στις εκλογές στάθηκε για άλλη μία φορά στους κινδύνους που κρύβει η απλή αναλογική, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τσίπρας υψώνει το δάχτυλο, ενώ χρέωσε την χώρα ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το 2015. Μετά ως αντιπολίτευση άρχισε να λέει όχι σε αυξήσεις μισθών, αλλά και στον αποκλεισμό της Χ.Α, στην οποία τώρα κλείνει το μάτι. Και φυσικά το λεφτόδεντρο καλά κρατεί... 83 δις οι παροχές του. Ζητούν δικαιοσύνη παντού ενώ έστησαν την σκευωρία Novartis και έχει δίπλα του τον καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο με 13-0, Ν. Παππά. Αναζητεί ένα δρόμο προς την εξουσία απεγνωσμένα.

Πρώτα φλερτάροντας με τον Βαρουφάκη και τις... Δήμητρές του. Μόνο στη φαντασία του η κυβέρνηση συνεργασίας. Που μετά την έκανε κυβέρνηση ηττημένων. Μια κυβέρνηση ολικής καταστροφής. Παίζουν στα ζάρια το αύριο του τόπου. Κλείστε τους τον δρόμο στην αστάθεια, την αβεβαιότητα, την παρακμή με την ψήφο σας» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Χθες ο κ. Κατρούγκαλος αποσύρθηκε χθες γιατί αποκάλυψε τη νέα φοροκαταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν εμείς αλλάξαμε τον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, την καταψήφισε. Όσα είπε ο Κατρούγκαλος είναι η πραγματική τους ατζέντα. Κλείστε τους τον δρόμο» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Άθελά του αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος διώκτης της μεσαίας τάξης, με αδιόρθωτο αρχηγό που κάθε του λόγος είναι ένα ψέμα και μία απειλή για το απόλυτο χάος.

 

  20 May, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα