Μητσοτάκης: Ζούμε σε μια χώρα που τιμωρεί την σκληρή δουλειά

  12 April, 2017 ΓΝΩΜΕΣ
Μητσοτάκης: Ζούμε σε μια χώρα που τιμωρεί την σκληρή δουλειά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη συνάντησή του με εκπροσώπους ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων που εργάζονται και επιχειρούν στην Ελλάδα, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως «ζούμε σε μια χώρα που τιμωρεί την σκληρή δουλειά και ποινικοποιεί την επιτυχία» .

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραθέτει έναν απλό πίνακα με το παράδειγμα που άκουσε σήμερα, όπως λέει και όπου φαίνεται πως με τη νέα φορολογία, αν ένα τεχνικό γραφείο καταφέρει να αυξήσει τα εισοδήματά του από τις 50.000 στις 70.000 ευρώ, θα έχει κέρδος μόνο 1000 ευρώ. «Γιατί να το κάνει;» διερωτάται ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει στην ανάρτησή του πως «όσο πιο πολύ πετυχαίνεις στη δουλειά σου, τόσο λιγότερα χρήματα κερδίζεις» προσθέτοντας πως «αντί να ζητάμε από τους νέους να έχουν όνειρα για να φτάσουν ψηλά τους δίνουμε αντικίνητρα να εργαστούν, αντί να επιβραβεύουμε επαγγελματίες που ξενυχτάνε στα γραφεία τους, στα ιατρεία τους, στα εργοτάξια, τους αφαιρούμε την πρόσβαση σε χρήματα που ανήκουν στη δική τους τσέπη».Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πως θέλει οι νέοι να ζήσουν σε μια Ελλάδα που θα αναγνωρίζει τη δουλειά τους, θα επιβραβεύει το ταλέντο τους, θα ανταμείβει τους κόπους τους. «Γι αυτό είμαι υπέρ μιας τολμηρής μείωσης της φορολογίας. Είναι αξιακό και όχι μόνο οικονομικό ζήτημα» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

sofokleousin.gr

 

  12 April, 2017 ΓΝΩΜΕΣ