Μια άκρως επιτυχημένη και αξέχαστη βραδιά στο Σίβα

mesaralive.gr  21 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μια άκρως επιτυχημένη και αξέχαστη βραδιά στο Σίβα

Στην παρουσίαση του μουσικού δίσκου του Ξωπατέρα το παρών έδωσε πλήθος κόσμου.

Η προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμος Κορνάρος» του Σίβα, του Συλλόγου «Φίλων της Ι.Μ. Οδηγήτρια» και όλων όσων «έτρεξαν» για την παρουσίαση του cd του Ξωπατέρα, γέμισαν με χαρά βλέποντας την επιτυχία που είχε η εκδήλωση.

Παρα πολύς κόσμος είχε τη χαρά να βρεθεί τόσο κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης, όσο και λίγο πριν στο χώρο της προετοιμασίας στο Σίβα να ακούσει από κοντά τους μουσικούς Ψαραντώνη – Αλέκο Καλεμάκη – Γιώργο Σμαραγδάκη – Στέλιο Καμπουράκη -Στέφανο και η κα Στεφανάκη – Καλεμάκη.
Στην παρουσίαση του μουσικού δίσκου του Ξωπατέρα, υπό την διοργάνωση του ιστορικού και δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Σίβας «ΘΕΜΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», το παρών έδωσε πλήθος κόσμου. 
 

Ο Ηγουμενίδης
Στις πολύ όμορφες στιγμές της προετοιμασίας και της πρόβας της σημαντικής μουσικής-πολιτιστικής εκδήλωσης στον Σίβα προς τιμήν του Κρητικού επαναστάτη της Μεσαράς Ξωπατέρα βρέθηκε χθες (Πέμπτη 20 Ιουλίου 2018) ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε τη χαρά να βρεθεί τόσο κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης, όσο και λίγο πριν στο χώρο της προετοιμασίας στο Σίβα, και να ανταλλάξει απόψεις και φυσικά να ακούσει από κοντά τους μουσικούς. Εκεί ο αειθαλής Ψαραντώνης μαζί με τον δημιουργό του τραγουδιού του Ξωπατέρα Αλέκο Καλεμάκη (λύρα) και τον Γιώργο Σμαραγδάκη (λαούτο).
 

Η ζωγράφος
Στην όλη καλλιτεχνική παρουσίαση σύνδραμε από το δικό της μετερίζι και η προικισμένη λαϊκή ζωγράφος κα Ιωάννα Κορνάρου - Πρατικάκη, φιλοτεχνώντας το εξώφυλλο του cd. Επιπρόσθετα θέλησε να μας χαρίσει μέσω της ζωγραφικής τη ζωή και το έργο του Ξωπατέρα κι έτσι στο Πύργο του Ξωπατέρα έχουμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε μέσω της τέχνης και να φανταστούμε πώς ήταν εκείνα τα χρόνια και τι έκανε αυτό ο Ήρωας ο επαναστάτης που η καρδιά του δεν ήθελε να μείνει υπόδουλη στον κατακτητή.

Το «ευχαριστώ»
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σίβα «Θέμος Κορνάρος» ευχαριστεί:
• όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση και παρουσίαση του cd «ΞΩΠΑΤΕΡΑΣ», στον Σίβα του Δήμου Φαιστού την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018.
• Τα ΜΜΕ [ mesaralive, apopsiLive, emesara, Άποψη του Νότου,  ekriti, radio kriti και radio Erotokritos] για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προβολή και προώθηση της εκδήλωσης πολιτισμού στο χωριό μας.
 

 

mesaralive.gr  21 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ