Μια ανθοδέσμη στη θέση της κι ενός λεπτού σιγή...

  03 February, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Μια ανθοδέσμη στη θέση της κι ενός λεπτού σιγή...

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης - Ξεκίνησε με παρέμβαση εκπροσώπων αγροτών

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης εξαιτίας της πρόσφατης απώλειας της Βιργινίας Μανασάκη.
Στο έδρανο που καθόταν υπήρχε μια άνθοδεσμη και μια φωτογραφία της. Η συνεδρίαση αυτή συνέπεσε και με την ημέρα των γενεθλίων της.

Ο Πρόεδρος του Σώματος, Γιώργος Πιτσούλης έπλεξε το εγκώμιο της εκλιπούσης, την χαρακτήρισε λαμπρό στέλεχος του Περιφερειακού Συμβουλίου και μίλησε για το έργο της που - όπως επισήμανε- ξεχώριζε πανελληνίως. Τέλος ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της, κάτι που έγινε...

Συζήτηση για το αγροτικό 

Επί της ουσίας η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρέμβαση εκπροσώπων αγροτών (που πρόσκεινται στο ΚΚΕ), από τα μπλόκα των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο και των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά . 
Οι κ. Σταυριανουδάκης και Καρκαβάτσος περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στον αγροτικό κόσμο και τόνισαν χαρακτηριστικά: "Είμαστε στα μπλόκα για την επιβίωση μας". 

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου εξέφρασε την στήριξη και συμπαράστασή της στους αγρότες , επισημαίνοντας ότι "είναι η πρώτη φορά που υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός και αγροτική πολιτική" σε επίπεδο Περιφέρειας

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο κ. Στέλιος Ορφανός που ανέφερε πως "Ευρωπαϊκή Ένωση και πολιτικές στη χώρα έχουν οδηγήσει στο σημείο αυτό την αγροτιά" "Και η περιφέρεια είναι αντίπαλος των αγροτών" τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του Σώματος Γιώργου Πιτσούλη και του αντιπεριφερειάρχη Ε. Κουκιαδάκη. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι όλοι είναι στο πλευρό των αγροτών και αναγνωρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους.  "Αλλά αναγνωρίζουμε ότι είμαστε και στην ΕΕ"  πρόσθεσε με νόημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα αιτήματα Αρχαιοφυλάκων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων που ζήτησαν τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

cretalive.gr

 

  03 February, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα